تجهیزات مورد نیاز کترینگ : همه آنچه برای شروع این کسب و کار به آن نیاز دارید

لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ باید قبل از نهایی شدن همه چیز کامل باشد زیرا نظم کار شما به این فراهم بودن این ابزارهای حیاتی گره خورده است. بررس تمام تجهیزات و لوازم قبل از شروع به کار کترینگ یکی از با اهمیت ترین پله‌های موفقیت است.

در این بلاگ لیست تجهیزات مورد نیاز برای موفقیت در راه اندازی کترینگ آورده شده است تا با خیال آسوده وارد این کسب و کار شوید یا اگر در این حوزه فعال هستید با نگاه دقیق‌تری همه چیز را در آشپزخانه کترینگ خود چیدمان کنید.

تجهیزات مورد نیاز کترینگ : همه آنچه برای شروع این کسب و کار به آن نیاز دارید

لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ باید قبل از نهایی شدن همه چیز کامل باشد زیرا نظم کار شما به فراهم بودن این ابزارهای حیاتی در آشپزخانه گره خورده است. بررسی تمام تجهیزات و لوازم قبل از شروع به کار کترینگ یکی از با اهمیت ترین پله‌های موفقیت است که قبل از نهایی شدن فاز راه اندازی کترینگ باید به دقت بررسی گردد.

در این بلاگ لیست تجهیزات مورد نیاز برای موفقیت در راه اندازی کترینگ آورده شده است تا با خیال آسوده وارد این کسب و کار شوید یا اگر در این حوزه فعال هستید با نگاه دقیق‌تری همه چیز را در آشپزخانه کترینگ خود چیدمان کنید.

لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ: لوازم مورد نیاز میزها  

استایل هر مراسم یا جشنی تعیین کننده نوع لوازم مورد نیاز برای هر میز پذیرایی است. برای پذیرایی در مراسم مفصل به طبع این لوازم مفصل تر خواهند بود. 

زمانی که بخواهید ایده راه اندازی کترینگ را عملی کنید احتملا با هزینه‌های زیادی روبرو خواهید شد. در کنار آن هزینه مکان کترینگ و دریافت مجوزهای مختلف و نهایتا هزینه‌های بازاریابی به همه چیز اضافه خواهد شد. بنابراین لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ یکی از چیزهای است که باید برای آن برنامه ریزی کنید.

هدف از لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ فراهم کردن کلیه ابزارهای مورد نیاز هر روزه کارکنان است. اما حتما از خود می‌پرسید چه تجهیزاتی برای راه اندازی کترینگ ضروری است و کدام موارد غیر ضروری هستند؟

البته که این در درجه اول به نوع سرویس کترینگ شما بستگی دارد. برای مثال کترینگ با سرویس کامل به ابزارهای کترینگ منو آن ماشبه کانسپت فست فود ممکن است تا حدودی هم پوشانی داشته باشد، اما باید گفت که به همه آنها قطعا نیاز ندارد.

به طور خلاصه تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی کترینگ موارد زیر است:

  • آون ها
  • تهویه مجزا
  • غذاساز صنعتی
  • میکسر صنعتی
  • اسلایسرها
  • کانتر آماده سازی غذا و بردهای برش مواد
  • فریزر و یخچال صنعتی
  • ماکروویو صنعتی
  • دستگاه یخ ساز
  • گریل گازی و برقی
  • تجهیزات بهداشتی
  • قفسه‌های ذخیره مواد
  • ظروف سرو غذا
  • محفظه نگهداری مواد غذایی
  • سینک شست و شو
  • سیستم شوکیس
  • میز بخار
  • ابزارهای شست و شو
  • چاقو و قیچی تیز کن صنعتی

انتخاب آون در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ

آون یا فر یکی از ضروری ترین ابزارها در آشپزخانه کترینگ است. نوع آون انتخابی به غذایی که سرو می‌کنید، بستگی دارد. اگر در کترینگ شیرین و نان تازه هم سرو می‌کنید باید در انتخاب فر حساسیت بیشتری داشته باشید.

برای انتخاب فر باید اندکی زمان صرف کنید زیرا باید امکانات مدل‌های مختلف را با نیاز خود هماهنگ کنید. اما هنگام انتخاب فر در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ این فاکتورها را به خاطر داشته باشید:

سایز آون صنعتی

فضایی که در داخل آشپزخانه کترینگ دارید اندازه فر را هم تحت شعاع خود قرار می‌دهد. طراحی آشپزخانه صنعتی به شما کمک می‌کند تا اندازه فر را با دقت بالاتری انتخاب کنید. چیز دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که هر سرویس در کترینگ چقدر باید ظرفیت داشته باشد. این باید با سایز آون مد نظر تناسب کامل داشته باشد.

کیفیت فر صنعتی

فر و رنج آن قلب تپنده آشپزخانه کترینگ هستند به همین دلیل انتخاب مدلی که آزمایش زمان و کارایی را به خوبی پس دهد بسیار مهم است. تمام برندها موجود در بازار را بررسی کنید و بازخوردهای مصرف کنندگان دیگر را در مور آنها بشنوید. مطمئن شوید که گارانتی برای فر که خریداری می‌کنید دریافت خواهید کرد.

لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ: بررسی کارکرد فر صنعتی

کارکرد فر صنعتی تا حد زیادی به نوع پخت و پز در کترینگ بستگی دارد. اما قدم اول این است که در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ در مورد گازی یا برقی بودن فر تصمیم بگیرید. در مرحله بعد باید به فکر نوع فر صنعتی باشید.

لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ: انواع فر صنعتی

در بازار تجهیزات رستوران و کترینگ مدل‌های متنوعی از فرهای صنعتی وجود دارند. برای انتخاب دقیق خوب است که تمام آنهایی که در نظر دارید را لیست کنید و آنهایی را که نمی‌خواهید حذف کنید.   

فر صنعتی

فر صنعتی در لیست تجهیزات مورد نیاز اکثر کترینگ‌ها وجود دارد. در این صورت نوع استاندارد آن حتما برای شروع کار کترینگ ضروری است. این نوع فر حتی برای پخت و پزها حساس و ظریف مناسب است.

آون کانوکیشن

بر خلاف فرهای صنعتی آون کانوکیشن فن دارد که به گردش هوا هنگام پخت کمک می‌کند. آون کانوکیشن در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ برای پخت و تست کردن و خشک کردن مواد مختلف کاربرد فراوانی دارد.

آون ترکیبی

فر ترکیبی هم ویژگی‌های آون کانوکیشن را دارد هم در آن تزریق بخار هنگام پخت تعبیه شده است. ویژگی اصلی آون ترکیبی انعطاف پذیری بالای آن است. با فر ترکیبی می‌توانید بخار پز یا رُست و دودی کنید. حتی می توان مواد غذایی را سرخ و گریل کنید. هر شیوه پخت و پزی که در ذهن داشته باشید با فر ترکیبی امکان آن فراهم است. بنابراین در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ این آیم یکی از ضرروی‌ها است.

فر صنعتی پیتزا

همان طور که نام این فر گویا است از آن برای تهیه انواع پیتزا استفاده می‌کنند. به دلیل اینکه توانایی تولید فضای کوره‌ای و دمای بالایی را دارد استفاده از آن به آماده کردن پیتزا اصلا محدود نمی‌شود. از این فر برای آماده کردن گوشت و حتی شیرینی‌های مختلف می‌توانید استفاده کنید.

آون نقاله‌ای

این نوع فر در فست فودها مرسوم تر است. کارکرد این فر این طور است که غذا با نوار نقاله‌ای حرکت می‌کند و در ناحیه بسیار داغ متمرکز و پخته می‌شود.

 

بیشتر مطالعه کنید: راه اندازی کترینگ چگونه است؟ 

لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ: انواع تهویه

بعد از انتخاب آون مناسب نوبت به تهویه ها می‌رسد. این یکی از الزامات مهم در برای پخت و پز اصولی در کترینگ است. به همین دلیل مطمئن شوید که جریان هوا راحتی کار را در فضا برای کارکنان فراهم می‌کند.

برای انتخاب دقیق لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ باید منبع پخت را مشخص کنید. برای مثال آیا گاز نیروی پخت و پز اصلی است یا ترجیح می‌دهید تا برق منبع اصلی باشد؟

استفاده از دستگاه پخت که با نیروی گاز کار کند انعطاف پذیری بهتری در کنترل دما خواهد داشت. این نوع گاز با گرما مد نظر شروع می‌شود و کنترل بالایی در تغییر به کارکنان خواهد داد. یکی دیگر از نقطه‌های مثبت این نوع تجهیزات پخت رنج قدرت بالای آن است. از طرفی نقطه منفی این نوع تجهیزات در کترینگ این است که تمیز کردن آنها بعضا اندکی مشکل است و احتمال نشت گاز در صورت اتصال نامناسب وجود دارد.

گاز برقی در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ:

گاز برقی به دلیل کارایی بالایشان شناخته شده‌اند. آنها به سادگی تمیز می‌شوند و نتیجه پخت در آنها یکدست‌تر است. گاز برقی ریسک نشت گاز را ندارد و اما ممکن است با انتخاب این نوع هزینه تمام شده مصرف انرژی در آشپزخانه کترینگ خیلی بالا برود.

تجهیزات مورد نیاز کترینگ: بررسی تهویه

آشپزخانه‌های صنعتی فضای کار نسبتا دشواری هستند. به این جنبه اگر شلوغی را هم اضافه کنید همه چیز پیچیده‌تر خواهد شد. سیستم تهویه صنعتی جریان گردش هوا و دما را در تمام فضا آشپزخانه کنترل می‌کند. این به ایجاد محیطی راحت و تمیز و سلامت کمک خواهد کرد.

در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ تهویه باید شرایط زیر را داشته باشد:  

  • حجم جریان هوا: این میزان جریان هوا در هر مجرا است. اگر در حال گریل کردن و پخت با شعله باشید به تهویه قدرتمندترین نیاز دارید.
  • فشار استاتیک در تهویه کترینگ: این مقاوت در برابر جریان هوا داخل سیستم تهویه کترینگ است. بالانس کردن فشار استاتیک کلید اطمینان از جریان هوا است و اطمینان از جریان هوا به درستی انجام می‌شود و هیچ انرژی هدر نمی‌رود.
  • بهره‌ وری انرژی: ایجاد بالانس با قدرت فن‌ها در دستگاه تهویه کلید رسیدن به سطح کارایی انرژی بالا است. اگر در سیستم تهویه کترینگ موتور متصل به فن‌ها به اندازه کافی قدرتمند نباشند همه چیز سریع تر فرسوده می‌شود. اما اگر انرژی موتور فن‌ها بیش از اندازه باشد مصرف مجموع کل انرژی بالا خواهد رفت.
  • اندازه تهویه در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ: اول از همه باید سایز آشپزخانه صنعتی را در کترینگ در نظر داشته باشید. اندازه باید تناسب دقیقی داشته باشد. همچنین الزامات اتصال تهویه باید با استانداردهای اتفای حریق همسو باشد. این باید یکی از مسائل اصلی در طراحی آشپزخانه صنعتی کترینگ باشد.
  • صدا تهویه: در آشپزخانه تهویه می‌تواند صدا زیادی تولید کند و اینها به سر و صدای کلی در آشپزخانه کترینگ اضافه می‌کند. بلندی صدای فن با واحد sones اندازه می‌گیری می‌شود. وضعیت استاندارد برای تهویه در تجهیزات مورد نیاز کترینگ باید بین ۷ تا ۲۱ sones باشد. اطمینان حاصل کنید که میزان صدای تولیدی فن‌ها  زمانی که می‌خواهید سیستم تهویه انخاب کنید مناسب باشد. این در کارایی کارکنان اثر زیادی دارد.

 

خرید تجهیزات کترینگ

 

لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ: کیفیت غذاساز صنعتی

غذاساز صنعتی یکی از تجهیزات آشپزخانه است که از آن برای خرد کردن و اسلایس رنده کردن و پوره کردن انواع مختلف مواد اولیه استفاده می‌شود. در حالی که در بازار انواع مختلفی غذاساز وجود دارد اما چهار مدل اصلی در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ قرار می‌گیرند.

غذاساز صنعتی مدل Batch bowl

اغلب از مدل مشابه آن در خانه‌ها استفاده می‌شود. اما در مدل صنعتی آن کارکنان می‌توانند مواد غذایی را به صورت عمودی بریزند و مدل برش را انتخاب کنند. تنوع برش در این دستگاه بالا است و بسیار قدرتمندتر است. این نوع غذاساز خارج کردن مواد غذایی ساده تر است و می‌توان محتویات را  با سرعت منتقل کرد.

غذاساز صنعتی مدل Continuous feed

این نوع غذاساز به کارکنان در آشپزخانه صنعتی این ظرفیت را می‌دهد که مواد غذایی را در آن واحد وارد دستگاه کنند و مواد خورد شده به ظرف مجزا وارد می‌شوند. این دستگاه سرعت بالاتری دارد و گزینه عالی برای آشپزخانه‌های صنعتی شلوغ کترینگ است.

غذاساز صنعتی مدل Buffalo choppers

غذاساز صنعتی Buffalo choppers یکی از قدرتمندترین دستگاه‌های غذاساز است که بدنه تمام فلزی دارد. این مدل یکی از قدرتمند ترین دستگاه است که ممکن است در لیست تجیزهات مورد نیاز کترینگ یکی از آیتم‌های ضروری نباشد.

غذاسازهای صنعتی ترکیبی

این مدل یک از نقطه‌های میانی است و غذاساز آن با یک بخش متصل به آن کار می‌کند.

لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ : میکسر صنعتی

اگر در منو کترینگ انواع دسر و نان وجود دارد باید در خرید یک میسکر صنعتی سرمایه گذاری کنید. این مهم است که میکسر صنعتی را بر اساس حجم آماده سازی و میزان استفاده انتخاب کنید.

میکسر صنعتی مدل Floor mixers

این یکی از محبوب‌ترین مدل‌های میکسر صنعتی است. این مدل‌ها قدرت بالایی دارند و می‌توان حجم زیادی را در یک مرحله با هم ترکیب کرد. این برای کترینگ‌ها یک انتخاب ایده‌ال است زیرا می‌توانند به صورت مداوم بسته به نیاز و حجم بالا از آن استفاده کنند.

میکسرهای دستی در آشپزخانه کترینگ

این نوع میکسر برای ترکیب کردن همه چیز با دست مناسب است. به خصوص سوپ و سس یک ابزار ایده‌ال و ضروری در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ است. با این نوع میکسر می‌توانید مواد مختلف را به امولسیون تبدیل و با سرعت قابل قبول همه چیز با با یکدیگر ترکیب کنید.

میکسر صنعتی کانترتاپ

میکسر کانتر تاپ نوعی از میسکرها هستند که در آشپزخانه‌های بیکری‌ها و رستوران‌های استفاده می‌شوند. این مدل برای آشپزخانه‌هایی مناسب است که فضای زیادی ندارند اما حجم غذای زیادی باید روزانه آماده کنند.

لیست تجهیزات مورد نیزا کترینگ: بررسی اسالایسرها

همان طور که نام آن نشان می‌دهد از این ابزار برای اسلایس کردن چیزهایی مثل گوشت و پنیر استفاده می‌شود. ممکن است این ابزار در آشپزخانه ضروری نباشد. اما قطعا کاربردهای زیاد آن تهیه این وسیله را مفید می‌کند. از دستگاه اسلایسر می‌توان برای ورقه کردن هر چیزی استفاده کرد.

زمانی که اسلایسر را در لیست تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی کترینگ یادداشت کردید ضمن خرید به این موارد توجه داشته باشید:

  • دستی یا اتوماتیک بودن آن
  • سایز تیغه ها
  • قدرت موتور اسلایس‌گر
  • سایز و وزن آن ( سه دسته سبک و متوسط و سنگین دارد)

کانترهای آماده سازی غذا و تخته‌های برش مواد غذایی

میز آماده سازی و کانترها و صفحه‌هایی که از آن برای برش مواد استفاده می‌شود یکی از ضروری ترین آیتم‌ها در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ هستند. از آنها دائما برای تهیه و آماده سازی انواع مختلف مواد غذایی استفاده می‌کنید بنابراین باید انعطاف پذیری و ماندگاری بالا داشته باشند.

جنس کانترها آماده سازی باید از استیل ضد زنگ باشد. این کانترها محک هستند و هیچ نوع باکتری جذب نخواهند کرد. همچنین در برابر تمام مواد بهداشتی که بارها بارها از آنها استفاده می‌شود مقام هستند و خوردگی ندارند.

برای حداکثر کارایی مطمئن شوید که یخچال فریزر کشویی زیر کانتر آماده سازی نصب می‌شود تا جریان کار در آشپزخانه کترینگ به درستی  و با سرعت صورت ‌گیرد.

برای تخته‌های خرد کن بهترین جنس پلاستیک خواهد بود. پلاستیک جذب کم تری دارد و همین نفوذ باکتری را به حداقل می‌رساند. برد پلاستیک شست و شوی راحتری دارند و به راحتی می‌توان آنها را در دستگاه ظرف شور صنعتی قرار داد. فقط این اهمیت دارد که برای هر دسته مواد اولیه چند تخته خرد کن مجزا تهیه کنید زیرا تخته گوشت باید از سبزیجات و سایر مواد جدا باشد.

فریزر و یخچال در تجهیزات کترینگ

برای اینکه مواد غذایی را تا آنجا که می‌توانید تازه نگاه دارید و در سلامت آنها اصلا ریسک نکنید باید در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ فریزر و یخچال با کیفیت حتما قرار دهید.

اول از همه باید سیاز و ظرفیت رستوران و ویژگی‌های آن را به خوبی در نظر بگیرید. در حالت ایده‌آل باید سایز و ظرفیت آشپزخانه کترینگ را در نظر بگیرید و ویژگی‌ها مهم را لیست کنید. این مهم است که این را یخچال‌های reach-in در رنج ابزارهای در آشپزخانه باشد زیرا برای کارکنان کار با آنها راحت تر خواهد بود.

در بین مدل‌های مختلف یخچال و فریزر  walk-in یکی از بهترین گزینه‌ها برای آشپزخانه کترینگ است به خصوص اگر به ذخیره کردن حجم زیادی از مواد اولیه در بازه‌های زمانی نیاز داشته باشید.

بعد از آن باید کندانسور را در لیست تجهیزات بگذارید. کندانسور به تنظیم سایکل‌های دمایی در فریزر و یخچال صنعتی کمک می‌کند. این دو نوع دارد که با توجه به شرایط از مدل تاپ یا نصب در بخش پایینی استفاده کنید.

کندانسور که در قسمت بالایی نصب می‌شود از گرفتگی جلوگیری می‌کند و هوای گرم را به داخل یخچال و فریز تزریق نمی‌کند. در حالی که کندانسوری که بخش پایینی نصب می‌شود برای حالتی مناسب است که تمیز کاری و شست و شو در اولویت باشد.

یخچال و فریزر صنعتی در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ از جمله لوازمی است که باید برای آن اندکی بیشتر زمان بگذارید تا از کیفیت آن کاملا مطمئن شوید. این باید در بالای لیست هم قرار بگیرد و در اولویت باشد.

 

بیشتر مطالعه کنید: آشنایی با انواع یخچال و فریزر صنعتی مناسب کانسپت کترینگ 

 

تجهیزات امنیتی لازم در محیط کترینگ

با توجه به مجوزهای مورد نیاز برای کترینگ تجهیزاتی که برای حفظ سلامت کارکنان و امنیت فضا لازم است یکی از مهم ترین‌ها هستند. لوازم زیر باید در لیست آیتم‌های مورد نیاز کترینگ حتما باشند:

  • کپسول آتش نشانی
  • جعبه لوازم اولیه
  • کف پوش از جنس پلاستیک مات
  • علام در بخش‌هایی که کف پوش خیس خواهد شد
  • پیش بندها
  • دستکش‌های اجاق
  • کلاه و روکش سر

لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ : قفسه‌های ذخیره سازی

هر آشپزخانه رستورانی به قفسه بندی دقیق نیاز دارد تا مواد غذایی خشک و ابزارها را در آن به سادگی بتوان جای داد. استراتژی انتخاب قفسه برای محیط آشپزخانه کترینگ باید با حساسیت بالا باشد. این دسته از وسیله ضرروی باید ماندگاری بالایی داشته باشند به همین دلیل جنس محکم و انعطاف پذیر در قفسه بندی از اهمیت بالایی در آنها برخوردار است.

قفسه‌های آشپزخانه صنعتی از مواد مختلفی از جمله سیم کروم اپکسی پلی مر و استیل ضد زنگ ساخته می‌شوند. انتخاب شما باید براساس بودجه و فضا که در اختیار دارید باشد. زمان خرید قفسه‌های آشپزخانه کترینگ حتما به این سوال‌ها پاسخ دهید: آیا قابلیت حرکت قفسه در فضا مهم است؟ یا باید فقط ثابت در نقطه‌ای نصب شود؟

در صورتی که قابلیت حرکت آن برای شما مهم است از قفسه‌های موبیل به جای استیشنری ( یا منطقه‌ای ثابت) استفاده کنید. حتی می‌توانید از ترکیب هر دو استفاده کنید. باید هر از گاهی جای نقاط کاری را در آشپزخانه کترینگ تغییر دهید و این قابلیت کاربردی خواهد بود.

مطمئن شوید که قفسه‌ها را طوری  تنظیم می‌کنید که استفاده از آن سریع و ساده است. طراحی آشپزخانه صنعتی یکی از مهم ترین بخش‌های پلان کترینگ است.

 

 خرید تجهیزات کترینگ

 

لوازم پخت در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ

شست و شوی ظروف خرد بین کار اصلا روند منطقی نیست. بهترین راه برای اندازه گیری همه چیز محاسبه تعداد لوازم شست و شو در یک شیفت کاری در آشپزخانه کترینگ است. از خود این سوال را بپرسید:

  • به چه میزانی از لوازم پخت در آشپزخانه کترینگ در هر شیفت بدون شست و شو مجدد نیاز دارید؟

مطمئن شوید که به تعداد کافی ظروف و لوازم زیر را در آشپزخانه فراهم کرده‌اید:

  • قابلمه و تابه با درب به همه اندازه
  • انواع قاشق برای میکس و مزه کردن
  • سری چاقو
  • انواع کاسه برای میکس کردن مواد
  • همزمن‌های دستی
  • اسپچولا
  • ملاقه ها
  • انبر
  • قالب ها پخت
  • قالب و ظرف گریل و ورقه نسوز فر
  • حوله و دستمال آشپزخانه رستورانی

تعداد این ظروف باید بالا باشد تا در روند کاری در آشپزخانه صنعتی به مشکل بر نخورید.

لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ: بررسی لوازم سرو

هر سفارش غذا باید در ظرف مناسب آن سرو شود و این در موفقیت کترینگ اهمیت زیادی دارد. با توجه به این باید کارد و چنگال کاسه فلزی و بشقاب در سایز و اندازه مختلف به همراه فنجان و لیوان نیاز دارید.

حتما در نظر داشته باشید که در اندازه‌های مختلف رنج همه چیز را تهیه کنید تا در محیط آشپزخانه کترینگ به مشکل برنخورید. این ظروف سروی است که به طور معمول باید در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ یادداشت کنید:

  • ظروف رستورانی: بشقاب کاسه و انواع ظروف سرو
  • ظروف لیوان رستورانی: لیوان نوشیدنی و اسموتی  و لیوان برای سرو دسر ماگ و فنجان چای و قهوه
  • ظروف مسطح : انواع چاقو قاشق و چنگال و لوازم سرو مرتبط
  • اکسسوری‌های پذیرایی: بشقاب چارجر ظرف سرو سس ظرف سرو غذا و کاور بشقاب
  • تجهیزات نمایش غذا: سبد و ظروف پیش غذا
  • انواع روکش میز و دستمال سرو غذا برای مشتری

تجهیزات مورد نیاز کترینگ و تشریفات مجالس: شوکیس و دکور  

با فراهم کردن دکورهای ساده برای مراسم مشتری‌ها می‌توانید سرویس غذا را تکمیل تر کنید از طرفی دریافتی کلی را اندکی بالاتر ببرید. خیلی از مشتری‌ها ترجیح می‌دهند تا سرویس کترینگ نیازهای آنها مربوط به لوازم پذیرایی را هم برآورده کند.

تعداد ظروف پذیرایی ارتبط مناسب با سایز رستوران دارد و نوع غذایی که می‌خواهید در منو بگنجانید و سرو کنید. قبل از یادداشت این ظروف در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ و تهیه آنها حتما به این سوالات پاسخ دهید:

  • به طور نسبی چقدر غذا به آشپزخانه برمی‌گردد؟
  • چه تعداد صندلی در رستوران دارید؟
  • چه نوع غذاهایی سرو می‌کنید؟
  • چند نفر در یک شیفت رستوران مخصوصا در شلوغ ترین ساعات کار می‌کنند؟
  • محبوب ترین سفارش ها کدام‌ها هستند؟ به طور متوسط تعداد آنها چند عدد است؟
  • ظروف مورد استفاده آنها کدام‌اند؟

محاسبات این گونه به خرید دقیق ظروف مور نیاز کترینگ کمک زیادی خواهد کرد.

کانتینرهای ذخیره سازی در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ  

کترینگی بعد از راه اندازی موفق خواهد شد که دور ریز کم تری داشته باشد. اما برای این هدف باید راه کار مناسب اندیشید و کارکنان را با آرامش آموزش داد.

این به آن معنا است که به دلیل روش‌های مختلف آماده سازی تهیه کانتینر یا ظرف مخصوص ذخیره سازی یکی از الزامات در آشپزخانه کترینگ است. کانتینرها باید در این گروه قرار بگیرند:

  • ظروف ذخیره مخصوص سبزیجات: این کلیه سبزیجات را تازه نگاه می‌دارد.
  • کانتیترهای بزرگ برای مواد غذایی خشک مثل برنج و سایر مواد پر مصرف
  • قوطی‌های آشپزخانه در سایزهای مختلف برای نگهداری قهوه و شکر
  • باکس خمیر: اینها برای بسته بندی انواع خمیر در محیط آشپزخانه صنعتی کترینگ خیلی کاربردی هستند. به خصوص اگر نان و دسر در منو شما باشد.
  • کانتینر غذاها نیمه آماده: این نوع ظروف در تمام سایز و اندازه استفاده می‌شوند و همیشه در آشپزخانه کاربردی خواهند بود.

در آخر در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ اقلامی مثل نوار بسته بندی و دستگاه تیز کن تیغه‌هی مختلف و لیبل ضد آب باید یادداشت شوند.

از اینها برای دسته بندی مواد بسته بندی شده استفاده خواهید کرد و بر وری آنها بهترین تاریخ مصرف را یادداشت می‌کنید.

 

 خرید تجهیزات کترینگ

 

 انواع سینک مورد نیاز در آشپزخانه کترینگ

جالب است بدانید که سینک‌ها در محیط آشپزخانه‌ها صنعتی سه هدف دارند:

  • شست شوی ظروف
  • شست و شوی مواد غذایی
  • شست شوی دست و تمیز کاری کارکنان

در کل برای رعایت الزامات سلامتی و امنیت به چندین نوع سینک در کنار دستگاه ظرف شویی صنعتی نیاز است. انواع سینک در آشپزخانه‌های کترینگ و رستوران دسته بندی زیر را دارند:

سینک کامپارتمنت

سینک‌های کامپارتمنت در سایزهای مختلفی وجود دارند و تجهیز آشپزخانه به آنها انعطاف پذیرایی بالایی می‌دهند. هر کدام از آنها را به کاری اختصاص خواهید داد و این طور نظم در آشپزخانه کترینگ به حد بالایی می‌رسد.

بار سینک

این نوع سینک در سطح پایین تری برای استفاده راحت تر نصب می‌شوند و اغلب از آن برای انتقال یخ و مواد مایع استفاده می‌شود. همچنین به میز متصل می‌شوند که برای آماده سازی و دسترسی سریع بسیار مناسب هستند.

سینک دیسپوزال

این نوع سینک به یک زباله دان متصل می‌شود که برای تخلیه مواد غیر قابل استفاده کارایی زیادی دارد. این بخش فقط در صورت استفاده باز و بسته می‌شود و بقیه سطوح پاکیزه می‌ماند.

سینک‌ها یا واحدهای دراپ این

این واحدها در قسمت‌ها مختلف سینک جاسازی می‌شود و از آنها همانند کانترتاپ می‌توان استفاده کرد.

سینک‌های مخصوص شست و شوی دست

همان طور که از نام این مدل مشخص است اغلب کوچک تر هستند و هدف آنها برای شست شو و پاکیزگی کارکنان است. جایگذاری این نوع سینک باعث خواهد شد که بقیه فضاها آلوده به میکروب انسانی نشوند.

سینک مدل ماپ در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ  

این نوع سینک برای استفاده شست و شوی کف و سطوح دقیقا طراحی شده است. از آنها برای تمیز کردن سطح‌های مختلف استفاده می‌شود.

سینک‌های قابل حمل و نقل

اینها یا می‌توانند سینک با سطوح سوراخ دار باشد که به آنها کارت‌های شست شوی دست و و تانکر آب متصل می‌شود. از آنها اغلب تمیز کاری های سالن استفاده می‌شود.

ظروف گرم کن در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ

برای اینکه انواع غذاهای آماده شده را در طول سرویس گرم نگاه دارید ظروف گرم کن یکی از آیتم‌های ضرروی در کترینگ خواهند بود. این غذا را در کانتینرها در دمای مطلوب تازه نگاه می‌دارد.

سایر تجهیزات شست و شو

تمیز کاری آشپزخانه صنعتی اندکی تخصصی است و برای این کار باید لیست کاملی از اغلام مورد نیاز این کار تهیه کنید:

  • زمین شوی کف
  • اسفنج‌های شست و شو
  • محصولات تمیز کننده با درجه قدرت مختلف

دستگاه تیز کن ار تجهیزات مورد نیاز کترینگ

ابزارهای کترینگ و آشپزخانه رستورانی اصلا ارزان نیستند و هر کسی که بهترین رنج این لوازم به خصوص چاقوهای مخصوص را تهیه کند باید ضمن استفاده از آنها نگهداری کند.

به همین دلیل لازم است تا در خرید یک دستگاه تیز کن قدرتمند سرمایه گذاری کنید و آن را در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ قرار دهید. به دلیل استفاده بالا، همه تیغه‌های در آشپزخانه کترینگ باید دائما تیز شوند.

ماکروویو صنعتی

با تمام آنچه که در اینجا در مورد لیست تجهیزات مورد استفاده کترینگ گفته شد برخی لوازم دور از ذهن باقی خواهند ماند. یکی از اینها ماکروویو صنعتی است. البته که از ابتدای شروع کار به ماکروویو صنعتی نیاز نخواهید داشت اما این وسیله برای ذوب کردن یخ و گرم کردن سریع مواد غذایی استفاده خواهید کرد.

دستگاه یخ ساز صنعتی

برای سرو بهترین نوشیدنی‌ها باید همیشه به اندازه کافی یخ در اندازه‌های مختلف داشته باشید. دستگاه یخ ساز با قابلیت تولید یخ در شکل و اندازه مختلف و در حجم بالا یکی از کاربردی‌ترین ابزارها در آشپزخانه رستورانی است.

گریل الکتریکی یا گازی  

تهیه بهترین استیک و برگر فقط با وجود گریل درجه یک ممکن است. گریل‌های صنعتی حرفه‌ای با یک سطح میانه همراه هستند که از آن می‌توانند برای گریل کردن ساندویچ و درست کردن پنکیک استفاده کرد.

مشکل اصلی گریل اختصاص فضا کافی به آن است. اگر کترینک قسمت بدون پوشش سقف داشته باشد می‌شود از گریل مدل مخصوص فضا باز با امکانت ویژه آن استفاده کرد. اما در حالت معمول در لیست تجهیزات مورد نیاز کترینگ گریل معمول گنجانده می‌شود.

 

چطور کترینگ خود را تجهیز کنید؟

تجهیزات کترینگ قیمتی هستند و همه چیز را که زیر هم در یک لیست بیاورید به سرعت به هزینه اولیه اضافه خواهد شد. به خصوص اگر بخواهید تجهیزات قدرتمند در سایز بزرگ خریداری کنید. مثل هر کسب و کار دیگری خریداری مدل دسته دوم این نوع تجهیزات جنبه‌های مثبت و منفی خاص خودش را دارد.

جنبه‌های مثبت خریداری تجهیزات کارکرده برای کترینگ

اول از همه هزینه کم‌تری خواهید پرداخت. درست مثل فرآیند خریداری ماشین دستگاه گاز و گریل به محض استفاده اولیه ارزشش را از دست می‌دهد. به دلیل تغییرات زیاد بازار  و نوسانات قیمتی می‌توانید این نوع تجهیزات را با هزینه مناسب تری تهیه کنید.

جنبه‌های منفی خریداری تجهیزات دسته دوم برای کترینگ

این لوازم دیگر با گرانتی همراه نخواهند شد و هر نوع خطا در کارایی بعد از تجهیز کردن آشپزخانه کترینگ به عهده شما است.

زمانی که می‌خواهید بین لوازم دسته نو و کهنه یکی ار انتخاب کنید بهتر است تا نوع لوازم را دسته بندی کنید. خرید مدل استفاده شده فقط برای برخی از تجهیزات گزینه درستی خواهد بود.

 

 درخواست مشاوره راه اندازی کترینگ

 


آخرین‌های مجله
تقسیم بندی هودهای صنعتی آشپزخانه
تقسیم بندی هودهای صنعتی آشپزخانه

هودهای دیواری به دیوار توسط پیچ  نصب می شود و هودهای مرکزی نیاز به گرفتن ساپورت و اتصالات با محاسبات  مهندسی از سقف دارد که استقرار درست هود موجب بالارفتن ایمنی و ذخیره انرژی و کاهش دمای آشپزخانه و همچنین مانع ورود روغن به کانالهای اگزاست و در نهایت راحتی  پرسنل در زمان کار در آشپزخانه خواهد شد.

ماشین ظرفشویی صنعتی
ماشین ظرفشویی صنعتی

مهمترین دلیل استفاده از ماشین ظرفشویی صنعتی میزان انرژی است زیرا با استفاده از ماشین ظرفشویی صنعتی به میزان زیادی در مصرف اب برق و نیروی کار صرفه جویی می گردد البته علاوه بر کاهش مصرف انرژی یکی دیگر از مسائل مهم بهداشت نظم و انضباط در محیط اشپزخانه صنعتی است  .

انواع استیک
انواع استیک

گوشت گاو یکی از غذاهای مورد علاقه بشر از زمان های خیلی دور است و همچنان یکی از پر مصرف ترین و پرطرفدارترین انواع گوشتها می باشد. اما برش های مختلف گوشت گاو بر چه اساسی ومنشا آن از کجا بوده است؟ یک  استیک خوب چه ویژگی هایی دارد؟ مطلب زیر توسط کارشناسی به نام اتو  Otto به انواع استیک و کیفیت و نحوه برش آن پرداخته است.

اهمیت منو
اهمیت منو

انواع وطبقه بندی منو
مزایا و معایب انواع مختلف منو
اصول برنامه ریزی منو و عوامل مورد نظر
مراحل برنامه ریزی منو
روانشناسی منو
دقت و درستی منو

مشاهده همه