لیست جامع مجوزهای مورد نیاز راه اندازی رستوران و کافه

برای راه اندازی رستوران به مجوزهای مختلفی نیاز است. اما ممکن است بر طبق ویژگی مجموعه مد نظر شما به همه، یا صرفا فقط چند مورد از این مجوزها نیاز داشته باشید. در این بلاگ حبتور با مجوزهای مورد نیاز برای رستوران و کافه و شرایط اخذ هر کدام آشنا خواهید شد.

لیست جامع مجوزهای مورد نیاز راه اندازی رستوران و کافه

 

مهم ترین جواز برای راه اندازی رستوران  اخذ جواز کسب است. صادر کننده مجوز کسب به عهده اتحادیه صنفی رستوران و کافه است. ابتدا با حضور در واحد صنفی فرم تقاضای صدور مجوز کافی شاپ و یا رستوران را دریافت می‌کنید. اطلاعات لازم را وارد آن می‌کنید و درخواست خود را ثبت می‌نمایید.

مدارک زیر را باید ضمیمه فرم درخواست خود نمایید:

  • اصل و کپی تمام مدارک شناسایی به همراه عکس
  • در صورتی که شریک دارید باید مدارک شناسایی آنها را نیز ضمیمه نمایید.
  • گواهی سوابق پیشینه تمام افراد فعال در این کسب
  • گواهی پایان خدمت و یا سایر مدارک مربوطه
  • پیش نویس نویس اجاره نامه یا در صورتی که در صورتی که سند ملکی فراهم است، کپی برابر اصل این مدرک
  • علاوه بر مدارک ملکی باید سوابق تجاری و نوع کاربری آن را هم ضمیمه نمایید.
  • ارائه اطلاعات مربوط به آخرین مدرک تحصیلی
  • اعلام نام رستوران ( از آوردن نام های غیر فارسی باید خوداری شود.)

زمان مناسب برای اخذ مجوز قبل از نهایی کردن شرایط موقعیت ملک مد نظر برای راه اندازی رستوران و یا کافه است. باید در قدم اول درخواست کتبی خود را برای صنف مربوط در شهر و یا شهرستان خود به صورت کتبی ارسال نمایید.

چقدر طول می کشد تا مراحل اولیه اخذ مجوز و درخواست شما مورد بررسی قرار بگیرد؟

در مجموع دو هفته زمان می برد تا مراحل ابتدایی بررسی تقاضای اخذ مجوز رستوران و یا کافه طی شود. در صورتی که اطلاعیه ای مبنی به رد درخواست برای شما ارسال نگردد در آن صورت آن به این معنی است که نظر بررسی اولیه مثبت بوده است و وارد مرحله صدور خواهد شد. بعد از گذشت 15 روز باید شرایط موقعیت مکانی رستوران و یا کافی شاپ را قطعی کنید و مدارک مربوطه آن را آماده نمایید.  

همان طور که به آن اشاره شد در انتهای بازه دو هفته باید به صورت مستقل پیگیر شرایط ملک مد نظر برای راه اندازی رستوران  و یا کافه باشید. بعد از گذشت بازه دو هفته ای باید مدارک جزیی مربوط به ملک مد نظر برای راه اندازی رستوران را به واحد صنفی ارسال نمایید. این مدارک شامل:

  • اجاره نامه رسمی ارائه سند رسمی
  • رسید معتبر پرداخت اجاره بها ( مبایعه نامه یا قرارداد مالی)

بعد از ثبت این مدارک باید چندین استعلام را نیز انجام دهید و آن را به واحد صنفی ارسال کنید. استعلام های مورد نیاز شامل موارد زیر خواهد بود:

  • گواهی مرکز بهداشت برای هر فرد
  • مجوز اداره اماکن عمومی نیروی انتظامی
  • یکی از شروط صدور مجوز راه اندازی رستوران و کافی شاپ گذاراندن ۱۰ ساعت دوره آموزشی است. گواهی آن از موسسه مورد تایید کمیسیون نظارت به واحد صنفی فرستاده شود.
  • ارائه اسناد اوراق مالیاتی
  • رسید تشکیل پرونده درخواست صدور مجوز کافه و رستوران
  • ارائه برچسب شناسه صنفی که در بازه ۲ هفته برای شما صادر گردیده است.
  • ارائه اطلاعات حساب مالی ( کد شناسه ۱۰ رقمی بانک ملت)

مرحله صدور مجوز به 3 ماه زمان نیاز دارد و در این بازه زمانی باید مدارک مورد نیاز در هر مرحله به اتحادیه ارسال شود. توجه داشته باشید که در صورت عدم ارسال به موقع مدارک خواسته شده، روند صدور مجوز شما به تعویق خواهد افتاد و از بازه 3 ماه هم فراتر می رود.

سایر مجوزهای مهم مورد نیاز راه اندازی رستوران و کافی شاپ

  • مجوز ایمنی و اطفای حریق
  • مجوز از وزارت راه و ترابری در خصوص رمپ ورودی و خروجی به جاده
  • پروانه بهره برداری سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی ، و گردشگری
  • مجوز اداره ی بهداشت برای کارکنان آشپزخانه و کارکنانی که با میهمانان ارتباط مستقیم دارند.
  • سایر مجوز ها از سازمان محیط زیست وزارت نیرو (تامین آب، گاز، برق و فاضلاب)

مجوز سلامت ساختمان

مشابه مجوز بهداشت و سلامت هر کدام از کارکنان و فعالان رستوران و کافه، در صورتی که ملک تجاری نباشد و تمایل داشته باشید برای مثال در فضایی قدمی و سنتی مجموعه ای را افتتاح کنید، در آن صورت باید مجوز بهربرداری سازه را دریافت نمایید.

به طور معمول، می توانید مجوز دریافت این مجوز از سوی شهرداری منطقه در شهر و یا شهرستان مومرد نظر صورت می‌گیرد. می توان برای آنکه روند سریع تری را طی کنید، قبل از ثبت درخواست جواز کسب برای دریافت جواز بهره برداری و سلامت سازه اقدام کنید.

مجوز پارکینگ

اخذ اجازه رسمی برای پارکینگ یکی دیگر از مجوز های مورد نیاز راه اندازی رستوران و کافه است. مجوز از پلیس راه در خصوص رمپ ورودی و خروجی به جاده و پارکینگ یکی از مجوز هایی است که با توجه شرایط فضا کافه و رستوران، ممکن است نیاز باشد تا آن را دریافت نمایید.

در صورتی که سرویس پارکینگ را به صورت مجزا برای مشتریان فراهم کرده باشید، لازم است تا برای آن مجوز مربوطه را دریافت نمایید. به خصوص در شرایطی که فضای پاکینگ از فضای کاری کافه و رستوران مجزا باشد و شخصی مشتریان را همراهی کند، اخذ مجوز پارکینگ الزامی است. شهرداری منطقه صادر کننده مجوز پارکینگ رستوران و کافه است.  

ثبت نشان تجاری

گزینه سوم مستلزم این است که تقاضانامه مجزایی را برای ثبت نشان تجاری پر کنید. نشان تجاری در واقع هویت کسب و کار شما است و استفاده غیر قانونی آن توسط رقبا جلوگیری خواهد کرد. ثبت نشان تجاری به این معنا است که هیچ کسب و کار دیگری اجازه استفاده مجدد از آن را نخواهد داشت. و کلیه حقوق مربوط به نشان تجاری مربوط به مجموعه شما خواهد بود.

ثبت علامت تجاری شامل چه مواردی است؟

نشان تجاری شامل هر الگویی و علائمی است که کسب شما را از دیگری متمایز می‌کند. مواردی از قبیل عبارت ها، علائم، نام ها و دستگاه ها و هر ترکیب دیگری از اینها را شامل خواهد شد. با دیدن نشان تجاری منبع سرویس ارائه شده شناسایی می شود.

  • برای ثبت علامت تجاری به مدارک شناسایی و آگهی تاسیس رستوران نیاز خواهد بود.

۱۰ روز زمان می برد تا علامت تجاری ثبت اولیه شود. بعد از آن درج آگهی تقاضای برند در روزنامه الزامی است که این خود فرآیند ۳۰ روزه دارد. آنچه در ثبت علامت تجاری باید به آن توجه کنید این است که لوگو و عناوین عمومی با احتمال کمتری ثبت خواهند شد. در انتخاب و طراحی آنها باید جزییات مناسبی آورده شود.

مجوز اجرای زنده

اگر در بیزینس پلن تجاری رستوران و کافه، طرح میزبانی از مراسم های مختلف و اجرای موسیقی زنده را داشته باشید در آن صورت لازم است، تا مجوز مربوط به این کار را اخذ نمایید.

قدم های بعدی چیست؟

احتمالا فرآیند اخذ مجوز های مورد نیاز راه اندازی رستوران و کافه  تا حدی پیچیده به نظر می‌رسد. جدا از آن ممکن است در محاسبه هزینه های لازم برای شروع این کار سردرگم شده باشید. در این کار ریسک کردن جبران پذیر نیست و بهتر است همه چیز را بار اول به بهترین نحو ممکن انجام دهید. یکی از راه کارهای عالی کمک گرفتن از مشاوره و طراح رستوران و کافه است. می توانید با مشاوره حرفه ای با سرعت این مسیر را پیش بروید و از تجربه های دیگران بهرمند شوید.

 

 بیشتر مطالعه کنید : راه اندازی رستوران در ۱۱ مرحله 

 


آخرین‌های مجله
12 مرحله برای راه اندازی رستوران
12 مرحله برای راه اندازی رستوران

یکی از جذاب‌ترین مراحل راه اندازی انتخاب کانسپت است

تقسیم بندی فضا بر اساس ظرفیت رستوران
تقسیم بندی فضا بر اساس ظرفیت رستوران

تقسیم بندی فضاهای آشپزخانه رستوران جهت دفتر مدیریت، اتاق شستشو و یا اتاق زباله به ابعاد و ظرفیت رستوران بستگی دارد.

فر پخت ترکیبی رشنال
فر پخت ترکیبی رشنال

 فر پخت ترکیبی رشنال (فر کامبی) توانایی پخت انواع سبزیجات، انواع گوشت ها و ... را به روش کامبی در کوتاه ترین زمان ممکن به شما می دهد. فر رشنال قابلیت پخت به روش ۱- فقط حرارت، ۲- پخت به روش حرارت و بخار و ۳- روش فقط بخار را دارد.

 

طراحی فود تراک
طراحی فود تراک

به عنوان یک کارآفرین، شاید بخواهید یک کسب و کار موفق در زمینه فود تراک انجام دهید. پس از تحقیق در مورد خرید یک فود تراک، در مرحله بعد باید بدانید چه نوع چیدمانی در فود تراک برای رفع نیاز شما مناسب است.  برای آشنایی با طراحی و چیدمان داخلی فود تراک متن زیر را دنبال کنید.

مشاهده همه