تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل ها کدام ها هستند؟

با درک اطلاعات اساسی در مورد تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل‌ ها دانش جامعی در این باره کسب خواهید کرد. اطلاع از این موارد برای فراهم کردن کارکرد دقیق در این فضا و بالا نگهداشتن کیفیت در هتل‌های چند ستاره ضروری است.

هدف البته این است که آشپزخانه‌ای راه اندازی کنید که با نیازهای هتل کاملا منطبق باشد، همین طور بهترین تجربه ممکن را برای میهمانان هتل فراهم کند. در اینجا راهنمای در مورد تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه هتل‌های چند ستاره آورده شده است. 

تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل ها کدام ها هستند؟

 

طراحی و برنامه ریزی پلان و تهیه لیست کامل از تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل‌ های چند ستاره ساده نیست، و با پیچیدگی‌های زیادی روبرو است. چه بخواهید تا طراحی آن را از نقطه صفر آغار کنید یا در نظر داشته باشید تا آشپزخانه هتل را با بازسازی کنید در هر دو صورت چیزه‌های زیادی است که باید در نظر بگیرید.

از اندازه گرفته تا نصب و تجهیزات و همچنین الزامات لوله کشی همه اینها اصول خود را دارند که باید در آنها در راه اند ازی آشپزخانه صنعتی آشپزخانه هتل اعمال گردد.

هدف البته این است که آشپزخانه‌ای راه اندازی کنید که با نیازهای هتل کاملا منطبق باشد. همین طور بهترین تجربه را برای میهمانان هتل فراهم کند. در اینجا راهنمای در مورد مراحل راه اندازی آشپزخانه هتل‌های چند ستاره آورده شده است. می‌توانید با اطلاع از این ایده‌های دانش خوبی در این زمنیه کسب کنید.

کلیت سیستم‌های به کار گرفته شده در آشپزخانه صنعتی هتل

کارایی، الویت اول در طراحی و راه اندازی آشپزخانه صنعتی هتل است. از ابتدا طرح ریزی باید د نقطه اتکا باشد و هم زمان منو رستوران هتل نیز باید دقیقا با آن هماهنگ شود.

تیمی که در طراحی و راه اندازی آشپزخانه صنعتی هتل همکاری می‌کنند باید با کارکنان آینده مجموعه نیز مرتبط شوند تا از نیازهای آنها مطلع شوند.

یکی از چیزهایی که اهمیت زیادی دارد این است که اعضای تیم طراحی رویکرد حرفه‌ای داشته باشند، و اتصالات موجود را مثل لوله کشی آب و فاضلاب و حتی سیستم برق در نظر گرفته شده نیاز به تغییر دارد یا خیر.

بر همین اساس باید نقطه نهایی کاملا واضح باشد تا از تغییرات ناخوشایند جلوگیری شود. باید چندیدن بار طراحی در مراحل مختلف بازبینی شود تا از این گره‌های کاری جلوگیری شود.

اصول کلی تجهیز کردن آشپزخانه صنعتی هتل

البته که انتخاب‌های مختلف برای طراحی آشپزخانه هتل باید با اصول طراحی آشپزخانه صنعتی کاملا همسو باشد. باید از این اصول فارغ از سایز، ترجیحات کلی و مقدار بودجه پیروی شود.

اول از همه قانون کلی این است: در راه اندازی آشپزخانه صنعتی هتل سایز باید با سایز هتل و ظرفیت آن کاملا تناسب داشته باشد.

می‌توانید از این اصل برای بررسی ظرفیت و سایز آشپزخانه هتل کمک بگیرید. به ازای هر صندلی 0.464515 مترمربع فضا در نظر گرفته شود. بنابراین رستورانی که ۵۰ صندلی دارد باید حداقل 4.64515 متر مربع فضا داشته باشد.

یک چیز دیگر که باید در نظر گرفته شود راحتی در نگهداری و استفاده از همه تجهیزات است. متریال و موادی که از آنها استفاده می‌کنید، باید طوری در  نظر گرفته شوند که الزامات نگهداری برای آنها در نظر گرفته شود.

انتخاب درست تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل‌

مرحله بعدی، ارزیابی نیازهای تجهیزات آشپزخانه صنعتی هتل است. این فاز با در نظر گرفتن پیش نیازهای لازم برای آماده سازی مواد اولیه شروع می‌شود. بعد از این تمام مراحل پخت در بخش‌های مختلف منو رستوران هتل باید سنجیده شود.

زمانی که الگوی آماده سازی و تهیه غذاهای مختل در آشپزخانه مشخص شد لازم است، تا جایگیری گروه‌های کارکنان و روتین کاری هر روزشان در نظر گرفته شود تا جریان کاری و تخصیص میزان فضای کاری به هر کدام به درستی تعیین گردد.

با این توضیحات این پیروی از اصول طراحی ارگونومیگ الزامی است. این شیوه طراحی اسراف در زمان و منابع را به حداقل می‌رساند. همچنین احتمال آسیب و خطا به حداقل خواهد رسید.

وسایل مورد نیاز برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی هتل و اتصالات آنها

اول از همه، باید گفت که اصلا نباید در خرید تجهیزاتی اصلی مثل فریزر و یخچال و فر صنعتی بودجه صرفه‌جویی کنید. تجیهزات اصلی حتما باید استانداردهای لازم برای حفظ سلامتی در مجموعه را داشته باشند.

جدا از آن به دلیل اینکه هرکدام از این لوازم بخار و دود تولید می‌کنند باید در برای هرکدام سیستم تهویه در نظر گرفته شود. فاکتور مهم دیگر این است که کار با هر کدام از تجهیزات آشپزخانه صنعتی هتل یکی نیست و بعضی ابزارهای پرکاربرد و دستی کارکنان و آشپزهای اصلی است.

علاوه بر این، فواید دیگری در خرید تجهیزات با کیفیت برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی هتل وجود دارد. برای مثال فر رشنال کارایی بسیار بالایی دارد در حالی که مصرف انرژی آنها بسیار معقول است. با این توضیح در واقع در استفاده طولانی مدت در هزینه‌ها صرفه جویی خواهد شد.

علاوه بر این، طراحی اصولی آشپزخانه صنعتی هتل همیشه اثر زیادی در مصرف کلی انرژی دارد.

در هر صورت باید فضایی با کارایی بالا و انعطاف پذیری در آشپزخانه هتل‌های چند ستاره ایجاد گردد.

تفاوت بزرگی که آشپزخانه صنعتی هتل های چند ستاره با آشپزخانه های رستورانی دارد این است که باید همیشه آماده سرویس دهی در 24 ساعات شبانه روز باشند. بنابراین باید شیفت طولانی تری را پوشش دهند.

همچنین هدف کارایی باید از مقیاس کوچک تا بزرگ در راه اندازی آشپزخانه صنعتی هتل گنجانده شود تا منطقه اماده سازی انواع اسنک و پیش غذا و نوشیدنی از محل‌های اصلی آماده سازی غذا کاملا جدا باشد.

چک لیست کلی تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل های چند ستاره

اول از همه باید گفت که هتل های چند ستاره اغلب غذاههای ملل را در منو خود دارند. اینها غذاهای آسیایی، فست فودهای محبوب غربی، بار قهوه، منو دسر و غیره خواهند بود.

به موازات این دسته بندی در منو رستوران تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل به گاز اختصاصی پخت غذاهای ایرانی، اجاق مخصوص پخت غذاهای آسیایی، اجاق یکپارچه برای تنوری، گریل و سرخ کردن، تهویه مناسب برای هرکدام از این تجهیزات، تجهیزات برودتی ( یخچال و فریزر صنعتی)، لوازم پخت نان، کیک و شیرینی، دستگاه پاستا پز، چرخ گوشت صنعتی، ظرف شوی صنعتی مخصوص هتل، لوازم شست و شو و آیتم‌های دیگری بشته به نیاز در لیست تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل های چند ستاره گنجانده خواهد شد.

  • اجاق مخصوص پخت غذاهای آسیایی: این نوع اجاق با شعله‌های مجزا برای پخت وگ و سرخ کردن همراه شده‌اند. در این نوع اجاق کابینت سه دره برای پخارپز کردن گوشت ماهی و میگو، هرکدام از آنها با 4 تا 6 شعله در یک راستا قرار گرفته‌اند. همچنین گازهای پخت غذاهای آسیایی شعله‌های دو لبه یا یک لبه برای آرام پز کردن انواع سوپ دارند.
  • اجاق یکپارچه برای تنوری، گریل یا سرخ کردن: لوازم آشپزخانه صنعتی هتل مثل گریل،اجاق خوراک پزی، اجاق explosion، اجاق پاستاپزی، اجاق مدل volcanic، فر الکتریکی برای پخت انواع کیک و شیرینی، اجاق‌های پخت با بخار، اجاق گازهای چند سطح ( در ارتفاع بالاتری قرار می‌گیرند)، انواع دیسپنسرهای ظروف ، وارمرهای سوپ و وارمرهای غذاهای مختلف در این دسته از تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی کترینگ قرار می‌گیرند.
  • تجهیزات تهویه هوا تمام استیل: هودهای تهیوه هو، فن تخلیه دود، تصفیه کننده هوا، پایپ تخلیه دود و غیره
  • دستگیره‌های دستیابی به فضاهای مختلف: برای کارکرد سریع و سازمان‌دهی درست همه چیز لازم است تا برای منطقه های کاری مختلف دستگیره‌های تمام استیل در نظر گرفته می‌شود. این به موازات قفسه‌های چهار، پنج و چند طبقه است.
  • تجهیزات برودتی صنعتی مخصوص هتل: در لیست تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل چنیدین مدل یخچال فریزر قرار دارد. باید برای اینکه کارکرد در این فضای پر مشغله به درستی صورت بگیرید باید درآشپزخانه صنعتی هتل یخچال عمودی چهار دره، فریزر شش دره، یخچال فریزر فلت ( صندوقی) 1.2، 1.5 و 1.8 متری، ماشین یخساز علاوه بر سرد خانه جای داده شود.
  • لوازم و تجهیزات پخت کیک، شیرینی و نان: آون‌های یک طبقه دوبل، تا 3 طبقه دوبل برای پخت کیک و نان، باکس های استراحت نان و تخصیص جای مناسب به آنها، ماشین پخت شیرینی خشک و میکسر صنعتی با توجه به منوی ثابت و متغییر منو باید در لیست تجهیزات مورد نیاز هتل های چند ستاره قرار گیرد.
  • پستاپزها: میکسر خمیر، مکیسر چند منظوره و پرس آرد در کنار دستگاه پاستا پز صنعتی ( با مقیاس کارکرد بالاتر) از جمله تجهیزات مورد نیاز است.
  • دستگاه چرخ گوشت صنعتی: چرخ گوشت، دستگاه اسلایسر گوشت، دستگاه جدا کننده استخوان از جمله تجهیزات مهم در آشپزخانه صنعتی هتل ها هستند.
  • دستگاه ظرفشوی صنعتی و لوازم میکروب‌زدا: دستگاه دو دره تزریق هوای داغ برای میکروب ضدایی لوازم و ظرف در آشپزخانه هتل، ظرفشوی صنعتی، فواره آب پر فشار برای تمیز کاری سطوح
  • لوازم بار قهوه و باریستا مخصوص آشپزخانه صنعتی و کافه هتل: دستگاه قهوه تمام اتوماتیک، ماشین نیمه اتوماتیک دو سر برای سرو روزانه انواع قهوه، دستگاه آسیاب قهوه، ماشن تصیفه گر آب، دستگاه یخ ساز و یخ خورد کن silent sand، دستگاه آب جوش و سایر لوازم در این گروه برای تجهیز کردن اشپزخانه هتل های چند ستاره.

 

تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه های صنعتی هتل ها به ۱۴دسته‌ زیر تقسیم می‌شوند:

هر هتلی به لوازم ضرروی که تاثیر گذار باشد، کارایی بالایی داشته باشد از طرفی اقتصادی اتمام شود نیاز دارد. برخی از این لوازم در ذهن شما به خوبی روشن هستند اما در زیر آنها را دسته بندی کرده‌ایم، تا به راحتی بتوانید از لیست تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه های صنعتی هتل اطلاع دقیقی پیدا کنید.

  1. کانتیرها ذخیره‌سازی یا محفظه‌های نگهدارنده مواد اولیه

ظروف ذخیره سازی در اندازه‌های مختلف برای تمام آشپزخانه‌های پر مشغله در خط آماده سازی و تهیه الزامی هستند. باید برای کراکرد درست این دسته از ابزارهای آنها را با لیبل‌های ضد آب همراه کنید. قانون کلی در آشپزخانه صنعتی این است هر بسته بندی باید برچسب بخورد.

  1. لوازم سرو

سرو کردن خط نهایی و یکی از پر اهمیت ترین قسمت‌های آشپزخانه هتل است. اگر سرو به درستی صورت نگیرید هیچ چیز در روند اصلی خود قرار نمی‌گیرد. به همین دلیل به تعداد زیادی بشقاب در سایزهای مختلف، کاسه هم برای پذیرایی و هم برای آماده سازی در آشپزخانه، فنجان و لیوان و البته بشقاب پیش دستی نیاز است.

اول از همه برای محاسبه صحیح این گروه از تجهیزات مورد نیاز لازم است تا تعداد میزهایی که در سالن رستوران هتل و کافه آن می‌توانید جای دهید، را محاسبه کنید. در کنار آن تعداد میهمان که به طور معمول در روزهای غیر متعارف میزبان آنها خواهید بود را در نظر بگیرد. سپس با توجه به روند هتل تعداد میهمانان را در ایام خاص به صورت نسبی محاسبه کنید.

البته که باید کم و کاستی‌هایی که در مسیر پیش می‌آید را هم در نظر بگیرید. احتمال گم شدن یا شکسته شدن بشقاب‌ها و ظروف در آشپزخانه هتل اصلا خارج از قاعده نیست. ظرفیت جایگزین کردن اینها را هم به خصوص در ایام شلوغ در نظر داشته باشید.

  1. کلیت تجهیزات پخت در آشپزخانه صنعتی هتل‌های چند ستاره

اول از همه باید به این فکر کنید که به چه ابزاری برای تهیه بخش‌های مختلف منو هتل نیاز دارید. ماهیتابه‌های ساته کردن ( سرخ بدون روغن)، قابلمه‌ها در رنج سایز مختلف، قاشق‌های مخصوص مزه کردن، قاشق‌های میکس کردن، تابه‌های گریل، هم‌زن‌ها، اسپچولا، کاسه در همه سایز، ملاقه با اندازه‌های مختلف، ظرف فشاری مخصوص سس_ این لیست ادامه دارد و بسته به نیاز منو رستوران هتل در بوفه‌های مختلف متفاوت خواهد بود.

قانون سر انگشت این است که همیشه از مقدار محاسبه شده آیتم‌های بیشتر را برای آشپزخانه صنعتی هتل تهیه کنید. در حالی که ممکن است بهترین دستگاه ظرف شوی صنعتی را تهیه کرده باشید این احتمال وجود دارد که برخی ماهیتابه ساته بد از شست و شو کثیف باقی مانده باشد.

  1. قفسه بندی و بخش‌های ذخیره سازی در آشپزخانه صنعتی هتل

قفسه‌هایی که به درستی نصب شده باشد راه حل عالی برای ذخیره سازی تجهیزات مختلف در آشپزخانه علاوه بر مواد غذایی تر و خشک مورد نیاز هتل است.

چناچه تجهیزات ذخیره سازی در طراحی اولیه و در راه اندازی آشپزخانه صنعتی هتل کاملا سازمان دهی شده باشند، سرخط عملیاتی عالی پیش خواهد رفت.

به همین دلیل همه چیز را در دو دسته باید قرار داد. ابزراهایی که بیشترین کاربرد را دارند باید در ارتفاع حداکثر 25 سانتی متری قرار داده شوند. همین طور لوازمی که کاربرد کم تری دارند می‌تواند در قفسه‌های ردیف بالا و پایین جاسازی شوند.

باید بدانید که قفسه‌های ذخیره سازی متحرک در آَشپزخانه های هتل‌های چند ستاره بی نهایت کاربردی خواهند بود. از آنها در سردخانه و ناحیه مواد خشک و یا حتی تر برای ذخیره سازی کردن آیتم‌ها استفاده می‌شود و به دلیل محرک بودن آنها انتقال همه چیز ساده است.

  1. فریز و یخچال صنعتی

 تمام آشپزخانه های صنعتی در تمام هتل‌ها نیاز به سیستم یخچال و فریزر و رنج خاصی از مدل‌های آن را دارند. بدون فریزر صنعتی نمی‌توانید الگوی درستی از کار را در فضای آشپزخانه هتل حفظ کنید.

در لیست تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل یخچال و فریز صنعتی با کیفیت به خصوص برای مدیریت مواد اولیه الزامی است. یخچال و فریز صنعتی برای فریز کردن حجم زیادی از مواد اولیه در زمان کوتاه مدت بسیار کاربردی هستند.

در این گروه یخچال و فریز صنعتی های راهرویی، عمودی با دو درب و صندوقی و مدل‌های زیاد دیگری وجود دارد. تمام این تجهیزات به نصب حرفه‌ای نیاز دارند تا کار و نگهداری آنها ساده باشد.

  1. لوازم مورد نیاز برای امنیت فضا و کارکنان

اطمینان حاصل کنید که آشپزخانه هتل کلیه تجهیزات لازم برای رعایت تمام نکات امنیتی را دارد. باید بخش‌هایی برای نگهداری تجهیزات کمک‌های اولیه و کیت آن در طراحی آشپزخانه در نظر گرفته شود.

در کنار آن تجهیزات اتفای حریق یکی از الزامی‌ترین ابزارهای در آشپزخانه هتل‌ها است. کارکنان هم باید پرتران ضد حریق، و کفش‌های با کف پوش ضد لغزش استفاده کنند.

  1. تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل: گروه کانترهای آماده سازی و تخته‌های خردکن

میز آماده‌سازی، کانترها، تعبیه سطوحی که برای خرد کردن مواد اولیه مناسب هستند باید در نظر گرفته شوند. این لوازم سازهای مختلفی دارند. از سطوح آماده‌سازس استفاده کنید که از جنس استیل ضد زنگ هستند.

این نوع میز آماده سازی از هرگونه خردگی و تولید باکتری و جذب هر گونه رطوبت کاملا مصون خواهد ماند. همچین میز آماده سازی که این جنس را دارند در مقابل مواد شستشوی قوی کاملا پایدار خواهند ماند.

همچنین برای تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل فریزری که صندوقی باشد و بر روی آن کانتر آماده‌سازی کاربردی خواهد بود. این نوع تجهیز کردن دسترسی به مواد با استفاده بالا را هم ساده می‌کند. برخی از مدل‌ها در خود کابینت برودتی نیز دارند.

میزهای خرد کردن مواد اولیه باید یا از جنس پلاستیک یا چوب باشد. به این دلیل که شست و شو و پاکیزه کردن آنها ساده‌تر است و باکتری در بدنه آنها پنهان نمی‌شود.

  • نکته مهم در این گروه از تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل: باید تمام تخته‌های خرد کن با کد رنگ همراه شوند تا استفاده از آنها کاملا مشخص باشد. این باعث خواهد شد تا هیچ ماده اولیه‌ای به مزه‌ها دیگر یا باکتری آغشته نشود. تخته سبزیجات، گوشت مرغ، گوشت قرمز و ماهی و میگو باید از همدیگر جدا شوند.
  1. تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل: بررسی کاربرد میز بخار

اگر می‌خواهید تا سس و انواع غذای آماده شده را گرم نگاه دارید، بهترین گزینه استفاده از میز بخار یا تارپر با قابلیت گرم کردن است.

در پایین هر محفظه در تاپینگ‌ها بخشی از آب گرم قرار داده شده است که با محفظه غذا فاصله دارد و آن را کاملا گرم نگاه می‌دارد. از این میز بخار برای آماده‌سازی نهایی غذا در آشپزخانه صنعتی هتل ها و یا بوفه‌های مختلف استفاده کنید.

  1. اسلایسرها در آشپزخانه هتل‌ها

از دستگاه اسلایسر صنعتی اغلب می‌توان برای برش گوشت و انواع مختلف پنیر استفاده کرد و این دستگاه دقت برش بسیار بالایی دارد. اسالایسر هم مدل دستی و هم مدل الکتریکی دارد که به صورت تمام اتوماتیک کار می‌کند.

  1. تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل: تفاوت میکسرها

برای سرو صبحانه هتلی باید در آشپزخانه صنعتی بخشی برای تجهیزات پخت و پز در نظر گرفته شود. برای انتخاب دقیق لازم است تا دستگاه مخلوط کن صنعتی را بر اساس حجم کار و اینکه چه مقدار از آن در شیفت‌های مختلف کاری استفاده خواهید کرد، انتخاب کنید. 

اگر خمیر پرکاربرد در آشپزخانه هتل نان بیگل یا کروسان است، در این صورت بهتر است از میکسر با تیغه پیچان استفاده کنید. این نوع مخلوط کن‌ها سرعت کارایی بسایر بالایی دارند و می‌توانند 30 تا 45 کیلوگرم خمیر را در یک مرحله کاملا با هم میکس و آماده کنند.

در مورد تمام مخلوط کن‌های صنعتی لازم است تا میکسر سیاره ای کاملا انعطاف پذیر باشد. نام این سرتیغه به دلیل شیوه چرخش آن گذاشته شده است. می‌توان با تغییر آن سرع مخلوط کردن را پایین آورد.

از خمیر تا خامه فرم گرفته تا حتی آماده سازی پوره سیب زمینی از میسکر در فضای آشپزخانه هتل می‌توایند استفاده‌های بی شماری بکنید.

  1. دستگاه‌های غذاساز

در مجموع برای فراهم کردن تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل، دستگاه غذاساز در چهار دسته قرار می‌گیرند. هر کدام از اینها کارایی و میزان قدرت متفاوتی دارد.

  • دستگاه غذاساز Batch bowl  مواد اولیه را ضمن پروسس کردن در محفظه جمع آوری می‌کند. ظرف اصلی آن از جنس پلاستیک است، اما ممکن است جیسن استیل آن هم در بازار موجود باشد. ظرفیت دستگاه غذاسازی با کاسه تک سایز زیاد نیست و برای کارهای سریع کاربرد بیشتری دارد.
  • دستگاه غذاساز Continuous feed این ظرفیت را دارد که در حالی که کار می‌کند، دائما به آن مواد اولیه اضافه کنید. همان طور که در حال کار است، غذای فرآوری و خرد و میکس شده را به ظرف جداگانه‌ای منتقل می‌کند. این به آن معنا است که نیازی به خاموش کردن و تخلیه مواد اولیه از آن نیست. دستگاه غذاساز Continuous feed زمان آماده سازی همه چیز را در حجم بالا کم می‌کند، به همین دلیل گزینه‌ای عالی برای آشپزخانه‌های هتل‌ها است.
  • دستگاه غذاساز Buffalo choppers یکی از ماشین‌های قدرتمند از این دسته است. تمام بدنه این دستگاه غذاساز از فلز ساخته شده است و تقریبا توانایی خرد کردن همه چیز را دارد. به دلیل رنج کارایی بالا، استفاده از آن در آَشپزخانه صنعتی هتل چند کاربردی خواهد شد.
  • دستگاه غذاسازی ترکیبی: این نوع از دستگاه‌های غذاساز صنعتی ترکیبی از مدل Batch bowl و مدل Continuous feed است. می‌توانید به این دستگاه بخش‌های مختلفی را متصل کنید که مواد اولیه خرد شده را در محفظه جداگانه جمع آوری می‌کند و هم زمان برای خرد و پوره کردن از کاسه مرکز استفاده می‌کند.
  1. تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل : بررسی انواع اجاق ها و تهویه‌ها

پلان آشپزخانه صنعتی هتل به جایگذاری اجاق‌های قدرتمندی نیاز دارد. اجاق‌ها می‌توانند هم با نیروی برق هم با نیرو گاز کار می‌کنند.

برتری به کارگرفتن گاجاق که با گاز نیروی پیش راننده آن است، تغییر، بالا و پایین بردن شعله راحت تر است. به طور کلی تنظیم همه چیز ساده است. در مقابل آن اجاق الکتریکی رنج شعله نرم تری دارد و نگهداری و تمیز کردن آن ساده است. این نوع اجاق صنعتی در سه دسته قرار می‌گیرد:

  • اجاق الکتریکی استاندارد از سیم پیچ مرکزی برای گرم کردن سیتم بهره می‌گیرد.
  • هنگام استفاده از اجاق اکتریکی Smooth-top پخت غذا به صورت مستقیم بر روی سطح صاف صورت می‌گیرد.
  • نهایتا اجاق الکتریکی صنعتی Electric induction با استفاده از سیم پیچ مغناطیسی ( مگنتیک) که در زیر سطح سرامیکی تعبیه شده است، گرم می‌شود و آن را به غذا انتقال می‌دهد. برای استفاه از این نوع اجاق باید تجهیزات و ظروف ویژه به کار گرفته شود.

در هر صورت باید تهویه قدرتمند برای جذب بو، بخار و دود و چربی در ناحیه مختلف در نظر گرفته شود.

  1. تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل : بررسی انواع آون

اکثر اجاق‌ها به طور معول با رنج آون همراه هستند. هر نوع منویی که در آشپزخانه یا کافه هتل تهیه شود حتما باید آون جزو تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل قرار گیرد.

احتمالا با توجه به ظرفیت‌های مورد نیاز تجهیز کردن آشپزخانه هتل به آون کانوکیشن یکی از مناسب ترین راه کارهای باشد. از این نوع فر می‌توانید برای رست کردن، تست کردن و پخت انواع نان، شیرینی و دسر برای بوفه‌های مختلف استفاده کنید.

با این وجود، برای تهیه شیرینی‌های حساس‌تر مثل کاسترد، کیک و برخی از نان‌ها به فر معمولی که در اجاق‌های صنعتی تعبیه شده است نیاز دارید.

بسته به منو، لوازمی مثل دستگاه سرخ کن صنعتی، گریل صفحه‌ای، بُیلر و سالاماندر صنعتی در میان تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل خواهد بود.

  1. الزام تنوع سینک‌ها در آشپزخانه هتل‌ها

سینک ها یکی از حیاتی ترین ابزارها در برای مشخص کردن وظایف و جلوگیری از تصادم در آشپزخانه‌های هتل‌ها است. باید برای دسته کارهای زیر سینک جداگانه در نظر گرفته شود:

  • شست و شوی دست‌ها
  • شست و شوی مواد اولیه
  • دیفراست کردن مواد اولیه
  • سینک‌های کم عمق برای شست و شوی سریع ابزاهای کوچک و تخلیه سریزهای مایع

همچنین سینک‌های جداگانه باید در ناحیه دستگاه ظرف شوی صنعتی قرار بگیرد تا از روند کاری ساده باشد.

 

تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه‌های صنعتی هتل‌ها در یک نگاه

ناحیه اتاق سرد در آشپزخانه های صنعتی هتل 

  1. قفسه بندی
  2. ترولی
  3. وزنه و باسکول

تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه های صنعتی هتل در ناحیه پخت دسر و نان

  1. سینک شست وشوی دست‌ها
  2. دستگاه میکسر مواد اولیه
  3. دستگاه میکسر خمیر
  4. دستگاه لایه و ورقه کن خمیر
  5. میز آماده سازی پیتزا
  6. آون مخصوص پیتزا ( با توجه به نوع آن انتخاب می‌گردد)
  7. هود و تهویه‌ها
  8. قفسه بندی با توجه به ارتفاع در این قسمت
  9. تعبیه سردخانه برای این قسمت
  10. دیسپنسر و ترولی‌های اختصاصی برای این قسمت
  11. کارت آرد ( برای حمل آرد از آن استفاده می‌شود)
  12. میکسر صنعتی تخم مرغ
  13. وزنه صنعتی برای این قسمت
  14. تقسیم کننده خمیر
  15. چانه گیر خمیر
  16. آون Deck
  17. آون کانویکشن
  18. حداقل 3 سینک جاسازی شده در میزها

تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه های صنعتی هتل در ناحیه آماده سازی مواد اولیه

  1. اسلایسر گوشت
  2. دستگاه چرخ گوشت
  3. میز کار تمام استیل
  4. قفسه‌های با قابلیت جداسازی ناحیه
  5. سینک میزی
  6. ماشین بسته بندی وکیوم
  7. دستگاه چاقو تیز کن و استرلیزه کن
  8. میز آماده سازی اختصاصی برای انواع ماهی
  9. دستگاه غذاساز صنعتی
  10. دستگاه برش سبزیجات
  11. سینک شست شوی دست‌ها
  12. دستگاه خرد کن صنعتی
  13. دستگاه پوست کن

لیست تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه های صنعتی هتل در ناحیه پخت

لوازم مورد نیاز در منطقه پخت و پز

  1. میز کار با قفسه اسلایدر
  2. سینک نعبیه شده در میزها
  3. کانتر برودتی یا یخچال صندوقی
  4. گریل
  5. انواع تابه در سایزهای مختلف
  6. اجاق گازی همراه با آون
  7. آون کامبینیشن مدل سینی
  8. دستگاه پخت سوپ
  9. دستگاه پاستاپز
  10. بن ماری های اختصاصی
  11. دستگاه سرخ کن deep fryer
  12. هود جزیره‌ای
  13. میز کار به همراه تعبیه کابینت‌ها در این قسمت
  14. میز جدا گانه برای انتقال بشقاب‌ها و ظرف‌های داغ
  15. لامپ گرم کن غذا
  16. دیسپنسر ظروف و سرویس
  17. کابینت گرم نگهدارنده غذاها
  18. تعبیه سینک شست و شوی دست ها در این ناحیه

در همین ناحیه کاری در آشپزخانه هتل قسمت آماده سازی سرد هم وجود دارد که لیست تجهیزات مورد نیاز آن در زیر آورده شده است:

  1. بلندر صنعتی
  2. میز کار جداگانه
  3. اسلایسر گوشت
  4. میز آماده سازی سالادها
  5. فریزر عمودی
  6. یخچال عمودی
  7. سینک
  8. قفسه بندی لازم در این بخش

لیست تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه های صنعتی هتل در ناحیه مواد خشک

  1. قفسه عمودی
  2. قفسه با ارتفاع کم برای دسترسی ساده
  3. وزنه
  4. میز کار تمام استیل
  5. نوار انتقال برای ظروف شسته شده
  6. میز برای انتقال ظروف کثیف به دستگاه ظرف شوی صنعتی
  7. میز خروج ( برای انتقال ظروف شسته شده استفاده می‌شود)
  8. قفسه با اندازه دقیق برای قابلمه‌ها ( سایزهای مختلف)
  9. تعبیه زباله دان در بخش‌های مختلف

با درک اطلاعات اساسی در مورد تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی هتل‌ ها دانش جامعی در این باره کسب خواهید کرد. اطلاع از این موارد برای فراهم کردن کارکرد دقیق در این فضا و بالا نگهداشتن کیفیت در هتل‌های چند ستاره ضروری است.


آخرین‌های مجله
فیوژن فود
فیوژن فود

شاید تا به حال اصطلاح " آشپزی تلفیقی" یا "فود فیوژن" را در صنعت رستوران داری یا از زبان متخصصان آشپزی شنیده باشید.
اما در واقعیت غذای فیوژن چه هست؟
بیایید به ریشه‌ی آشپزی تلفیقی، وضعیت جنبش کنونی آن و آنچه برای این ترند در سال‌های آینده پیش بینی می‌کنیم، نگاهی بیاندازیم.

در اصل، این اصطلاح به این معناست که مواد غذایی اولیه را از فرهنگ‌ها و نقاط مختلف جهان جمع آوری کرده و با استفاده از آنها دستورالعمل‌ها را با یکدیگر ادغام کنید. این تکنیک برای ساختن طعم‌های جدید و ارائه غذاهای خاص به مشتریان است که جای دیگری نمیتوانند مشابه آن را پیدا کنند. غذای تلفیقی تاریخچه‌ی پیچیده ای دارد که منشا آن را به راحتی نمی‌توان مشخص کرد.

قرص رشنال
قرص رشنال

قرص رشنال


کاربرد قرص رشنال در فر کامبی،
زمانی که از دستگاه فر رشنال برای پخت غذاهایی از جمله مرغ سوخاری ، برگر هات داگ ، تخم مرغ ، استیک، کنتاکی ، سوپ ، کباب ، نان ، برنج ، میگو ، ماهی ، کیک ، سبزیجات ،سیب زمینی تنوری ، کروسان و غذاهای متنوع دیگر استفاده می کنید،باید بدانید این دستگاه مانند دیگر تجهیزات نیاز به شستشو و نگهداری مناسب خواهد داشت.
شرکت رشنال علاوه بر تولید دستگاهی با این کارایی بالا، لوازم جانبی کاملی برای فرکامبی رشنال تولید و عرضه و در زمینه شستشو و نگهداری دستگاه فر کامبی رشنال ، قرص های متفاوت با کارایی متنوع ارائه کرده است.

محفظه‌های نگهدارنده غذا، انقلابی در شیوه‌های تحویل غذا
محفظه‌های نگهدارنده غذا، انقلابی در شیوه‌های تحویل غذا

محفظه های غذا به عنوان یک گزینه تحویل غذا به طور فزاینده ای محبوب شده اند. در این مقاله به چگونگی عملکرد آن‌ها خواهیم پرداخت. به طور کلی میتوان گفت، مشتری‍ان غذا را از رستوران های مورد علاقه خود سفارش می دهند و می‌توانند آن را از یک محفظه نگهدارنده تحویل بگیرند.

استراتژی های حفظ مشتری در صنعت رستوران
استراتژی های حفظ مشتری در صنعت رستوران

به دست آوردن مشتریان جدید بسیار خوب است، اما چیزی که رستوران را سرپا نگه می دارد افرادی هستند که به طور مکرر به رستوران شما می آیند. این مشتریان دائمی، علاوه بر اینکه چهره های آشنا هستند، مشتریان برتر و وفادار شما نیز به حساب می آیند. بیشتر اوقات، آنها پول بیشتری نسبت به سایر مهمانان رستوران خرج می کنند و از تجربیاتشان در رابطه با رستوران مورد علاقه خود به دیگران می گویند. بر اساس یک مطالعه که توسط Bain & Company انجام شد، با حفظ مشتری تنها به میزان 5٪، سود حاصل بین 25٪ تا 95٪ افزایش می یابد.

بنابراین، اگر استراتژی کسب و کار شما صرفاً بر جذب مشتریان جدید متمرکز است ممکن است فرصت ارزشمندی را از دست دهید. ما در اینجا چهار استراتژی ثابت برای حفظ مشتری ارائه می کنیم که باعث می شود مردم در مورد رستوران شما صحبت کنند و به رستوران شما بازگردند. پس با ما همراه شوید!

مشاهده همه