انتخاب درست یکی انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی یکی از المان های مهم و قلب تپنده موفقیت هر رستوران تازه تاسیسی است. اینکه چه زمانی غذا به میز سرو برسد، تجربه غذا خوردن را برای مشتری به اوقات خوش یا به زمان تلخ تبدیل می کند.
مدل های چیدمان آشپزخانه های صنعتی در نهایت تصمیم گیرنده این خواهد شد، که عملکرد کلی رستوران شما چقدر نرم و سریع خواهد بود. زمانی که روند چیدمان آشپزخانه صنعتی اصول استراتژیکی را در پی داشته باشند، کیفیت غذا در بالاترین حد خواهد بود. این مسئله باید پیوستگی خود را حفظ کند تا بتوانید تعداد مشتریان را در بالاترین حالت ممکن نگاه دارید.
از طرف دیگر زمانی که اطلاع دقیقی از انواع مدل چیدمان آشپزخانه های صنعتی نداشته باشید، همه چیز درهم و برهم خواهد شد. ممکن است در نگاه اولیه پیچیده نباشد و با ذهنیت خودتان کاملا هماهنگ باشد، اما در نهایت همه چیز در نظر مشتری کاملا متفاوت است.
زمانی که آشپزخانه صنعتی به هم ریخته باشد تیم آماده سازی و پخت و پز کارایی لازم را نخواهند داشت. ذهن کارکنان رستوران درگیر جنبه های متفاوتی است و از تهیه غذایی درجه یک کاملا دور خواهند شد. قطعا نمیخواهید چنین تجربه ای آن هم از راه اندازی رستوران داشته باشید.
کسی که به رستوران شما پا میگذارد سخت پسند است و انتخاب صحیح از میان انواع مدل های چیدمان رستوران یکی از کلیدهایی است که باید به آن بپردازید.
راه اندازی درست یکی از انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی که با نیازهای تیم آشپزی و کارکنان دیگر هماهنگ باشد، آنها را توانمند تر میکند و در مجموع تجربه بودن در رستوران خارق العاده خواهد شد.
چه در نظر دشته باشید که یک آشپزخانه صنعتی از صفر طرح ریزی کنید، و یا مدتی است در این کسب و کار فعال بوده اید و در نظر دارید تا همه چیز را بازسازی کنید بعد از خواندن این مقاله جامع در مورد انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی خودتان سکان انتخاب را آگاهانه به دست خواهید گرفت.
حالا که اندکی با کامپوننت های یک آشپزخانه صنعتی آشنا شدهاید، و در مورد المان های مثل ارگونومیک بودن و امنیت هم نظر قطعی خود را گرفتید، حالا زمان آن رسیده است که به فکر طراحی رستوران، آن هم با انتخاب گزینه ای درست از میان انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی باشید.
انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی
طراحی انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی شامل خط مرکزی یا جزیره ای است که با آماده سازی مواد اولیه غذا آغاز میشود، و با بخشی برای لوازم سرو غذا مثل ظروف و فنجان رو میزی به اتمام میرسد. این نوع طراحی مدل چیدمان آشپزخانه صنعتی فواید خاص خود را دارد.
برای مثال مدل خط اسمبلی آشپزخانه صنعتی آماده سازی خیلی از مواد و غذاها را سریعتر میکند. باید در نظر داشته باشید که از میان انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی، مدل اسمبلی برای مجموعه ای مناسب است که در آن چندین آشپز و تیم آماده سازی غذا حاضر هستند.
در چنین فضایی موفقیت تیم آشپزی بالا خواهد رفت. به این دلیل که چند نفر طبخ بخشهای مختلف غذا را به عهده میگیرند و در نهایت همه چیز سریع تر پیش خواهد رفت.
از طرفی از میان انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی، مدل اسمبلی بهترین چیدمان برای فست فودها یا رستوران های است که منوی محدودی دارند، و روند طبخ غذا در آنها تغییر نمیکند و اصول ثابت است.
برای مثال رستوران های غذاهای سلامتی یا فست فودهایی که آیتم اصلی منوی آنها سالاد و پیتزا است، مطلوب ترین وضعیت را با این چیدمان آشپزخانه صنعتی تجربه خواهند کرد.
مثالهای معروف که این الگو را از میان انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی برای رستوران خود عملی کردند رستورانهای زنجیرهای چیپوتله و سوییت گرین هستند. خط اسمبلی یا سر هم کردن غذا دقیقا روبروی مشتریان است، در بخش جلویی آشپزخانه قرار گرفته است.
چیدمان رستورانی اسمبلی بسیار محبوب است. چناچه در حال حاضر رستورانی به این سبک و سیاق دارید اما در نظر دارید تا آن را بازسازی کنید، شناخت از این جزییات اصولی به شما کمک خواهد کرد تا کارایی فضا را به طرز چشم گیری بالا ببرید.
در حالی که قطعا شباهتهایی بین دسته بزرگی چیدمانهای رستورانی وجود دارد، تفاوتهای اساسی هم در آنها هست. باید کمی ریز بین باشید تا بتوانید تفاوت های بسنجید و بهترینها را در غذاخوری برای کارکنان و مشتریان فراهم کنید.
البته که همه انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی بر روی اصل سرعت، درستی و کارایی تکیه دارند. اگر نقصی در این سه فاکتور میبینید، باید بیشتر به مدل درست چیدمان رستوران بیاندیشید.
سیستم نمایشی مدرن در رستوران یا دستگاه ثبت و انتقال سفارش به صورت اتوماتیک سفارش را در دو برگه جداگانه که یکی برچسب و دیگری معمولی است، چاپ میکند.
در خط خروجی آشپرخانه های صنعتی دستگاه ثبت و انتقال سفارش مدرن به دستگاه چاپ رسید مشتری، نیز متصل میشود. با در نظر گرفتن این المان در هر نوع و مدل آشپزخانه صنعتی دقیقا در لحظه سفارش سه نقطه مهم با یکدیگر مرتبط میشوند.
آشپزخانه به صورت آنی از سفارش مشتری مطلع میگردد، و چه بیرون بر باشد، با رسید چسبان فاکتور برای مشتری ارسال میشود. چنانچه مشتری بخواهد داخل رستوران غذا را میل کند، رسید آن در همان لحظه تحویل داده میشود.
دستگاه مدرن ثبت سفارش این قابلیت را دارد تا برای هر جز سفارش نیز برچسب چاپ کند. این نحوه ارائه غذا همه چیز را سریع و حرفهایتر میکند. این دستگاه دقیقا در نقطه ارتباط مشتری با بخش جلویی لاین چیدمان اسمبلی، در این نوع از انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی قرار میگیرد.
در اکثر لوکیشنهای رستورانی طراحی اسمبلی به عنوان چیدمان تک دیوار نیز شناخته میشود. موقعیت آشپزخانه صنعتی به 5 زیر بخش تقسیم میشود و در هر کدام از آنها دیوار موازی خط اسمبلی قرار میگیرد.
میشود نمونه این چیدمان را در رستورانهای سوییت گرین واشنگتون دی سی و یا دیلی کریتیوی فوود (daily creative food) در فلوریدای آمریکا ببینید. این دو رستوران دو خط کاری مجزا دارند. یکی برای غذاهایی است که بیرون بر هستند، و دیگری برای مشتریانی است که داخل فضای این دو رستوران غذا میل کنند.
بیشتر بخوانید: چه نوع طراحی آشپزخانه صنعتی مناسب شما است؟
تیک زدن به این گزینه از میان انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی به معنی راه اندازی دو خط موازی، در بخش جلویی و در درون آشپزخانه بوده است.
در رستوران سوییت گرین خط اسمبلی اول به مشتری این فضا را میدهد که با جریان باب میلش هرچه را میبیند و میل دارد را امتحان کند. در این خط نیازی به واحد دستگاه ثبت سفارش نیست، و صرفا چاپ رسید پاسخگو خواهد بود.
اما در قسمت دوم رستوران بخش اختصاصی برای این دستگاه ضرورری است و به موازات سفارشها، لبیل زدن و چاپ سفارش و رسید به صورت هم زمان صورت میگیرد. چینی دستگاهی با اصل چیدمان اسمبلی دقیقا همخوان است به گونه که با پرینت استیکر برای اقلام جداگانه، بسته بندی و ارسال را سریعتر میکند. این دقیقا همان ویژگی مرکزی این نوع چیدمان است.
به بیان ساده طراحی اسمبلی اولین مدل از انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی همان طور که گفته شد برای تهیه در حجم بالا، مرکزیت آماده سازی غذا در یک خط در نظر گرفته شده است. تمام آیتم های منو طوری با انتخاب میشوند که با این طراحی کاملا همخوان باشند.
چیدمان اسمبلی نیز یکی از اقتصادی ترین گزینه ها برای راه اندازی رستوران است. کاربرد عالی و پاسخگوی مشتری بودن هر دو با هم در این چیدمان حاضر هستند. همچینی راحتی در آماده کردن در غذا و نگهداری آسان همه چیز را برای رستوران موفق فراهم میکند.
مدل جزیره با طراحی یک رینگ یا حلقه شروع میشود. تمام این آماده سازیها در این بخش مرکزی صورت میگیرد. برای مثال، ممکن است بخواهید در آشپزخانه صنعتی خود واحد با ظرفیت بالا برای ذخیره کردن مواد اولیه، بخش اختصاصی شست و شو، کانتر آماده سازی غذا در محیط حاشیه قرار میگیرد، و تجهیزات پخت و پز در قسمت مرکزی این جزیره هستند.
در طراحی آشپزخانههای صنعتی با کانسپ جزیره به این موارد توجه میشود. اول از همه جدا از همه جنبهها کارایی قبل از زیبایی اصلی ترین فاکتور در چیدمان است. در این مثال از انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی آشپزخانه با دید به حجم رفت و آمد بالا مدل میشود.
در طراحی چیدمان جزیره، اول از همه بخشی مجزا برای ورود به محیط آشپزخانه صنعتی در نظر گرفته میشود تا گرد و غبار اضافه وارد این محیط حساس نشود. بعد از ایجاد این فضا، راهرو را طوری طرح ریزی میکنند تا اولین مسیر رفت و آمدی باشد.
به همین دلیل مسیر آن از المانهای که آن را شلوغ کند کاملا، مجزا و خالی است. برای مثال در این محیط یخچال صنعتی و فر اصلا قرار نمیگیرد.
سه استیشن یا نقطه، در طراحی جزیره در چیدمان در نظر گرفته میشوند. آنها استیشن آماده سازی مواد اولیه، سرو غذا و بخش شست شو هستند. در مدل جزیره فر و گاز نباید در کنار سینک شست و شو باشد. همچنین یخچالهای صنعتی نباید خیلی از گاز دور باشند. اگر چنین شرایطی رخ دهد کارکرد اعضای آشپزخانه با مشکل روبرو میشود.
حساسیت ها در این گزینه از انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی در فاصله ها است. جزیره اگر کاملا یکپارچه و متحد طراحی شود نباید محیط اطراف تجهیزات آشپزخانه مثل: فر، ظرفشویی صنعتی و فریزر را بلاک کند. کانسپت جزیره باید به گونه ای باشد که همه چیز به سادگی قابل باز و بسته شدن و استفاده باشند.
در این طراحی بعد از در نظر گرفتن فضای غبارگیری، لاین رفت و آمد محیط شست و شو مشخص میشود و بخش حساس این طراحی جایگذاری فر و گاز است.
قانون در طراحی آن به این صورت است که باید این المانهای حساس در مرکز جزیره باشند. دلیل این مسئله این است که لوله کشی ساده میشود، و هزینهها برای طراحی رستورانی که از میان انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی کانسپت جزیره را انتخاب کرده، مقرون به صرفه خواهد شد. رستوران هلندی لاتور دقیقا همین فریم طراحی را دارد. در زیر میتوانید آن را مشاهده کنید:
در استایل کناری فضای هایی که در مجاورت دیوار خارجی هستند به تجهیزات اصلی اختصاص داده میشوند. حالت این چیدمان شبیه L است. با هدف بالا بردن همه جریان ها در آشپزخانه، ابتدا فضایی مناسب برای دریافت سفارش در نظر گرفته میشود.
در درجه دوم بلاک شست و شوی کلی طراحی میشود، بعد بلاک ذخیره سازی و نهایتا قسمت طبخ و آماده سازی غذا در طرح کانسپ کناری قرارد داده میشوند. در این طراحی ارتباط و پشتیبانی با مشکل مواجه نخواهد شد، به این دلیل که فضای مرکزی کاملا باز باقی میماند.
مزایای استایل کناری در آشپزخانههای صنعتی موارد زیر است
برای انتخاب دقیق یکی از انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی، خوب است که اول از همه تعداد کارکنان را در نظر بگیرید. خوبی کانسپت کناری این است که کارکنان زیادی میتوانند در یک راستا و خط کار کنند و هر کدام محیط کار اختصاصی خود را داشته باشند. با دانستن این موضوع اگر منو رستوران تان متنوع است و یا راه اندازی رستوران صنعتی برای هتل را در سر دارید این چیدمان مناسب کارتان خواهد بود. همچنین این مدل در کترینگها و آشپزخانههای همایش و مراسم محلی هم به کار گرفته میشود.
بر خلاف نگاه اول، استایل کناری اصلا مناسب رستوران هایی که آشپزخانه کوچک دارند نیست. دلیل این موضوع این است که اصلا اجازه انجام چند کار را یکدیگر فراهم نیست. برای اینکه کارایی در این نوع رستوران سریع و انتقال همه چیز نرم باشد، فضای اختصاصی باید بزرگ باشد تا کارکنان دچار مشکل نشوند.
بیشتر بدانید: طراحی ارگونومیک در رستوران ها
طراحی و چیدمان رستوران همیشه باید طوری باشد که به یکی از بازوهای آشپز در رستوران تبدیل شود. زیرا آنها مدت زیادی را در این فضا میگذرانند و وضعیت ایستا آنها در چیدمان نامناسب باعث ناراحتی است. دقیقا همین جا است که طراحی ارگونومیک در انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی در همه المان های طراحی خود را نشان میدهند.
قبل از قطعی کردن نوع چیدمان آشپزخانه رستوران به این موارد خوب فکر کنید. اول از همه باید دانست به چه تعداد گریل و یا آون نیاز دارید و اندازه آنها دقیقا چیست؟ اگر یک گریل سایز صنعتی بزرگ به همراه چندین آون سایز متوسط باید در آشپزخانه باشد، در نظر داشته باشید که باید به گریل صنعتی فضا درگیر کننده کافی اختصاص داده شود. فضای درگیر کننده باید با هدف آماده سازی مواد اولیه و یا تزیین نهایی غذا باشد. اما وجود این فضا در محدوده آونها اصلا ضرورتی ندارد.
انتخاب نوع سرویس
همچینین اگر در رستوران تان سرو غذای سرد در اولویت است، اولین چیزی که باید در نظر داشته باشید یخچال و فریزی ها هستند. برای طراحی ارگونومیک بعد از در نظر گرفتن سایز، فضای اختصاصی کافی در حول یخچال برای آماده سازی باید فراهم باشد. به موازات همین موضوع رستورانهای ایرانی محیط انحصاری برای پخت و پز برنج نیاز دارند.
در درجه بعد تعداد کارکنان و نوع وظایف آنها باید مشخص باشد. برنامه ریزی از قبل به شما امکان طراحی ارگونومیک و انتخاب درست از میان انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی را میدهد.
اندازه مناسب آشپزخانه صنعتی به تعداد صندلیهای مشتریان مشخص میشود. قانون سر انگشتی این است که به ازای هر صندلی60.4 سانتی متر مربع فضا در آشپزخانه رستوران نیاز است. برای مثال اگر در نظر دارید تا رستوران با ظرفیت 50 مشتری تاسیس کنید فضای آشپزخانه باید حداقل 22.23 متر مربع باشد.
انتخاب درست یکی از انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی به شکل کلی محیط هم گره خورده است. برای طراحی ارگونومیک اساسی با در نظر داشتن فرم اولیه فضا به امنیت کارکنان هنگام حرکت خوب فکر کنید. برای مثال اگر چیدمان جزیره انتخاب شما است. محدوده دربهای ورودی و خروجی، و تمام دربهای فریزی و یخچال باید اندازه گیری شود و امنیت در رفت و آمد برای محدوده آنها با حساسیت در نظر گرفته شود.
در شرایطی که رستوران در سطوح متعدد قرار دارد، در اولین قدم، سرویس غذا و خط سیر آماده سازی آن باید خوب سنجیده شود. رستوران چند طبقه به آشپزخانه به نسبتا وسیع نیاز دارد. مسیرهای ورود و خروج باید کاملا مشخص شود و تا احتمال برخورد در رنج صفر باشد. در کنار آن همیشه در چنین چیدمانی وجود بالابر لازم است تا کیفیت غذا با مشکل روبرو نشود.
برای داشتن چیدمان موفق در رستوران صنعتی در نظر گرفتن نور طبیعی اهمیت بالایی دارد. نقاط نور طبیعی مشخص میشود، و آن را با نور مصنوعی ترکیب میکنند. این جنبه دو دلیل دارد. اول اینکه بهترین وضعیت هم برای کارکنان فراهم میشود و همراه آن کیفیت غذا اصلا در هیچ فازی ضایع نمیشود.
تعداد پنجرههای آشپزخانههای صنعتی نباید کم تر از ۱۰ درصد کل مساحت کف باشد. طراحی ارگونومیک آشپزخانههای صنعتی در بخش نور چنین فریم دارد: کلیت آشپزخانه باید ۱۶۰ لوکس ثانیه روشنایی داشته باشد. در داخل آشپزخانه بخش آماده سازی مواد اولیه، پخت و پز و پاکسازی باید روشنایی در حدود ۲۴۰ لوکس ثانیه داشته باشند. این در حالی است که قسمت مخصوص آماده سازی انواع کیک و دسر به روشنایی در حد ۴۰۰ تا ۸۰۰ لوکس ثانیه نیاز دارد.
فارغ از نوع کف پوشش، آن باید این قابلیت را داشته باشد تا به راحتی شسته شود. هر نوع پوششی که انتخاب شود به هیچ وجه نباید روغن، آب و غذا را جذب کند. در طولانی مدت نباید حشرات موذی و فساد رطوبت نیز در آنها رخ دهد. در طراحی ارگونومیک پوشش باید قابلیتهای زیر را داشته باشد:
در محیط آشپزخانه صنعتی کف و دیوارهها به آسانی آلوده میشوند. تمام اتصالات باید متریالهایی یا پروفیلهای مختلف برای ترنزیشن سطح یا دکور پر شوند. این تمیز کردن را در محیط ممکن و راحت میکند.
تعداد این خروجی ها با توجه به نفران حاضر در رستوران متفاوت است. اما برای هر فضا باید حداقل دو درگاه خروجی که یکی اضطراری است، در نظر گرفته شود. در کنار آن ناحیههای کاری باید کاملا مشخص شود تا حداکثر کارایی ممکن شود. برای چیدمان صحیح ناحیههای کاری در آشپزخانههای صنعتی شامل موارد زیر است:
تعدا هر نفر در هر ناحیه باید مشخص شود تا فضا دقیق به هر ناحیه تخصیص داده شود. همچین در اکثر ناحیههای کاری در آشپزخانههای صنعتی باید سینک تعبیه شود و آن به آب گرم و سرد متصل باشد.
جنبه بسیار مهم این است که جایگذاری سینک در هر کدام از این ناحیهها در آشپزخانههای صنعتی باید با توجه به این مسئله که نیاز به شست و شو نباید باعث تغییر جایگاه و حرکت افراد فعال شود طراحی گردد. کف پوش اطراف این نقطهها در آشپزخانه صنعتی نیز باید ضد آب و ضد لغزش باشد.
گردش هوا طبیعی و مصنوعی باید در تمام بخشهای آشپزخانههای صنعتی در طراحی ارگونومیگ آشپزخانه صنعتی باید اتفاق بیافتد. رستورانهای ایرانی با تجهیزات کباب پز، گریلهای ذغالی و فر پخت و پز نان در اکثر حالات با سوخت فسیلی کار میکنند. به همین دلیل ریسک استنشاق دود و مواد سمی، گاز کربن منو اکسید زمان که ذغال سوخته میشود وجود دارد.
جایگذاری تهویه دو هدف را در خود دارد. در چیدمان صحیح در اطراف هر وسیله پخت و پز تهویه در نظر گرفته میشود. در طراحی ارگونیومیک تهویه باید علاوه بر مکش دود، بوی نا مطبوع را هم از بین ببرد. یکی از فاکتورهای فضای رستورانی مطبوع حذف بوهای نامطبوع خارج شده، از آشپزخانه صنعتی رستوران و هتل است.
اول از همه اینکه نگهداری از همه لوازم آشپزخانه رستورانی باید ساده باشد. برای لوازم پخت و پز باید کابینت، قفسه و محل ذخیره سازی جداگانه در نظر گرفته شود. قفسهها برای راحتی جابجایی مواد و پخت و پز طراحی میشود، در حالی که کابینتها برای نگهداری لوازم تمیزکاری تعبیه میشوند. برای اینکه هدف کاربری طولانی مدت واقعی شود استفاده از لوازم حرفهای آشپزخانههای صنعتی ضرروری است.
طراحی ارگونومیک انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی منجر به سرعت بخشیدن به همه چیز در آشپزخانه میشود. این نوع طراحی کیفیت را بالا میبرد و ارتباط صحیح بین کارکنان آشپزخانه ایجاد میکند. همچنین سلامتی و امنیت در همه چیز حاضر است.
اگر تا اینجا همراه ما بودید باید گفت که شاید در نگاه دقیق نسبت به این کانسپ ممکن است اندکی با مشکل روبرو شوید. نام این مدل اصلا با چیزی که در واقعیت طراحی و راه اندازی میَشود، مطابقت ندارد. این مدل برای رستورانیهایی که قصد بازسازی دارند نیز گزینه مناسبی است. یکی از کاربردهای اصلی کانسپت آشپزخانه کافی شاپ ها هستند.
در فاز طراحی این گزینه از انواع مدل های چیدمان آشپزخانه های صنعتی جایگذاری راهروی مرکزی طولانی است. دو خط سرویس در دو سوی این راه رو تعبیه میشود. به دلیل اینکه با این کانسپ حداکثر کارایی در محیط کوچک پی ریزی میشود، بر اساس همین اصل چیدمان راه روی صنعتی برای رستوران و یا کافههایی که بودجه مشخص و میانه دارند، یکی از مطلوب ترین گزینه ها خواهند بود.
از طرفی به دلیل کارایی بالا، این چیدمان در رستوران های هتل ها هم قابل اجرا است. میتوان چندین ستون اجرایی را به موازت هم در طراحی و اجرا آورد.
کانسپ راهرویی از انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی هم میتواند مناسب رستورانی با فضای وسیع و هم متقابلا محیط کوچک تر باشد. اما قبل از همه چیز باید نوع کار مشخص باشد.
این نوع چیدمان در آشپزخانه وسیع بهترین کارکرد خود را زمانی نشان میدهد، که چند آشپز به صورت هم زمان در این فضا حاضر باشند و در چنین محیطی چرخشی بر روی دسته بندی وظایف از پیش تعیین شده کار کنند.
اما اگر فضا محدود باشد این کانسپ از انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی در اولویت خواهد بود، اما فضای اطراف محدود است و امکان چرخش و تقسیم وظایف فراهم نیست.
چیدمان اپن در طراحی آشپزخانه های صنعتی به کسانی که به رستوران پا میگذارند این احساس فضایی راحت و دوستانه را منتقل میکند. یکی از بارزترین ویژگی های آشپزخانههای با این نوع طراحی فضای باز اطراف آن است.
نقاط مثبت چیدمان اپن در طراحی رستوران
انواع مدل های چیدمان آشپزخانه صنعتی از این هم فراتر میرود و بسته به نیاز ها اختصاصی تر میشود. در این مقاله به کلیت طراحیهای مختلف در آشپزخانههای صنعتی پرداخته شد. با اطلاع از همه این اصول، نیازهایتان را با حساسیت بسنجید و چیدمان اصولی با تجهیزات همخوان را انتخاب کنید .