شرکت حبتور

راه اندازی آشپزخانه صنعتی

Consulting

مشاوره و راه اندازی آشپزخانه صنعتی رستوران، فست فود و فودکورت

تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا بعضی از کسب و کارها با موفقیت رو به رو شده و برخی با شکست مواجه می‌شوند؟

قطعا عوامل مهم و تاثیرگذاری هستند که در ابتدا شاید غیر قابل کنترل به نظر برسند، اما در واقع اینگونه نیست و این موارد با بهره گیری از یک مشاور موفق قابل شناسایی خواهند بود؛ خدمات مشاوره تیم تخصصی ما در زمینه مطالعات امکان سنجی، تحلیل موقعیت، توسعه کانسپت، برنامه ریزی استراتژیک و تحلیل نوع مشتریان خواهد بود.

تحلیل نوع مخاطبان​ تیم حبتور

تحلیل نوع مخاطبان

شاهرگ حیاتی هر رستورانی در دستان مشتریان آن می‌باشد، بنابراین برای ماندن در یک فضای رقابتی خدمات و محصولات نیاز به تجزیه و تحلیل نوع و رفتار مشتریان دارید، تا بتوانید طبق ذائقه حال و آینده آن‌ها محصولات و خدمات خود را ارائه دهید؛ زیرا در صورت عدم شناخت درست نیاز مشتری، توان ارائه درست محصول را نخواهید داشت. بنابراین شناخت نیاز حال و آتی مشتریان، شما را به سمت تصمیم گیری درست هدایت خواهد کرد.

برنامه ریزی استراتژیک

در فرآیند مدیریت یک پروژه از زمان مطالعات اولیه تا تمهیدات تبلیغاتی، جهت نیل به یک مجموعه موفق، نیازمند برنامه ریزی دقیق و استراتژیک خواهید بود. انتخاب بازار هدف صحیح با استفاده از ابزار و زمان مناسب برای ورود به این صنعت، تضمینی بر موفقیت یک مجموعه خواهد بود. برنامه ریزی استراتژیک در حقیقت نقشه راهی است که در جهت ارائه پاسخ به نیازهای شناسایی شده مشتریان ارائه میگردد.

برنامه ریزی استراتژیک​ تیم حبتور
توسعه کانسپت​ تیم حبتور

توسعه کانسپت

کانسپت بمنظور اصلاحی است از ایده اولیه که روح کلی رستوران را در خود نهفته دارد. توسعه کانسپت فرآیندی است، که سعی دارد این ارتباطات را به صورت شفاف تعریف کند. مفهوم توسعه کانسپت در رستوران به معنی یک برنامه ریزی کلی در مورد چگونگی پاسخگویی به نیازها و انتظارات بازار و ویژگی های رقابتی خود است که به موارد بسیار همچون دکوراسیون رستوران، منو، قیمت گذاری و موقعیت مکانی آن تمرکز دارد؛ در واقع توسعه یک نقطه فروش منحصر به فرد است، که آن را از رقبای خود جدا می‌کند. اینجاست که اهمیت یک مشاور جهت شروع فرآیند توسعه مفهوم رستوران لازم می‌باشد.

تحلیل موقعیت

بی شک تحلیل موقعیت یک عنصر اساسی برای بازایابی محصول یا خدمات یک کسب و کار است، که به شناسایی فاکتورهای محیط خارجی و داخلی مانند مشتریان بالقوه و محیط کسب و کار می‌پردازد و باید مرتبا بروز رسانی شود تا بتوان بوسیله آن، به نقاط قوت و ضعف و فرصت و تهدیدهای پیش رو پی برد.

تحلیل موقعیت تیم حبتور
امکان سنجی تیم حبتور

امکان سنجی

مطالعات امکان سنجی یک مجموعه با توجه به مختصات جغرافیایی، فرهنگی و موقعیت مکانی خود که قادر به اجرای کانسپت انتخابی باشد یا خیر، بر عهده کارشناسان ما در مجموعه حبتور خواهد بود. این تحلیل حاصل سال‌ها تجربه موفق و متمادی در معتبرترین شرکت‌های مشاوره‌ای دنیا می‌باشد. در صنعت غذا و رستوران این امکان سنجی شامل موارد زیادی چون بررسی ظرفیت بازار، سرمایه و تکنولوژی مورد نیاز و تخمین فروش و … می‌باشد، که در نهایت به مشخص شدن ارزش سرمایه گذاری از لحاظ زمانی و هزینه‌ای منجر می‌شود.

بـــرای مشـــاوره و طـــراحی تمــــاس بگیــــرید


شرکت حبتور با بیش از یک دهه تجربه در انجام پروژه‌های بزرگ و متنوع در زمینه طراحی و راه اندازی آشپزخانه صنعتی و تامین تجهیزات کافه و رستوران، آماده مشاوره، اجرا و راه اندازی کافه، رستوران و یا فست فود شماست.
برای مشاوره رایگان همین حالا با ما تماس بگیرید.

Setting up an industrial kitchen

راه اندازی آشپزخانه صنعتی

راه اندازی آشپزخانه صنعتی یک فرآیندی است که نیاز به برنامه ریزی دقیق و توجه به جزئیات، نیازها و استانداردهای بهداشتی دارد. قبل از راه اندازی آشپزخانه صنعتی شما باید نوع فعالیت را مشخص کنید. باید مشخص کنید که چه نوع آشپزخانه‌ای می‌خواهید راه اندازی کنید. انواع مختلفی از آشپزخانه های صنعتی وجود دارد که هر کدام برای کاربردهای خاصی طراحی شده اند. برای مثال آشپزخانه رستوران، فست فود، فود کورت، هتل و… که در ادامه با این نوع آشپزخانه‌ها و مراحل راه اندازی آشپزخانه صنعتی آشنا می‌شوید.

راه اندازی کافه رستوران

راه‌اندازی آشپزخانه رستوران نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت کامل هزینه‌ها می‌باشد. رستوران ها بر اساس نوع غذا به رستوران بین المللی، رستوران سنتی، رستوران فست فود، رستوران گیاهی و رستوران ارگانیک تقسیم می‌شوند و معمولاً دارای تجهیزاتی مانند اجاق گاز، سرخ کن، فر، مایکروویو و تجهیزات سرو غذا هستند.

 هزینه راه اندازی کافه رستوران به عوامل مختلفی از جمله اندازه رستوران، نوع غذا، تجهیزات و لوازم بستگی دارد و به طور کلی هزینه‌های مهم شامل هزینه اجاره یا خرید مکان، خرید تجهیزات و لوازم، خرید مواد اولیه و مصرفی، حقوق و مزایا کارکنان و تبلیغات و بازاریابی است.

طراحی آشپزخانه صنعتی برای رستوران باید به گونه‌ای باشد که فضای کافی برای حرکت کارکنان، دسترسی به تجهیزات و مواد اولیه داشته باشد و مطابق با استانداردهای بهداشتی طراحی و اجرا شود.

کافه یک مکان عمومی است که در آن نوشیدنی‌های گرم و سرد و معمولاً خوراکی‌های سبک مانند کیک، شیرینی، ساندویچ و … به مشتریان ارائه می‌شود. راه‌اندازی آشپزخانه کافه نیازمند تجهیزات پیشرفته و متنوع است و معمولا دارای تجهیزاتی مانند یخچال و فریزر‌، اجاق‌، فر‌، مخلوط کن، تجهیزات خوردکن، اسپرسو ساز، قهوه ساز، دستگاه یخ ساز و تجهیزات سرو نوشیدنی هستند.

راه اندازی فود کورت

فودکورت شامل یک سالن با میز و صندلی است که دور تا دور این سالن انواع غرفه‌های غذا از جمله غذاهای ایرانی، فست‌فود، غذاهای بین‌المللی و غذاهای گیاهی وجود دارد. فودکورت معمولا در مراکز خرید، فرودگاه‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای قرار دارد. هدف اصلی راه اندازی فود کورت ارائه انواع غذاها در سریع ترین زمان ممکن و هزینه مقرون به صرفه برای مشتریان است. تجهیزات آشپزخانه فود کورت باید با کیفیت و استاندارد باشند.

همچنین باید از نظر ظرفیت، متناسب با حجم کاری آشپزخانه باشد. تجهیزات آشپزخانه فود کورت شامل تجهیزات آماده سازی، تجهیزات پخت و پز، تجهیزات نگهداری و تجهیزات شستشو است.

راه اندازی فست فود

فست فودها معمولاً در مکان‌های پرتردد مانند مراکز خرید، مراکز تفریحی، خیابان‌های پرتردد و مناطق تجاری قرار دارند. آشپزخانه فست فود برای تهیه و سرو غذاهای سریع و آسان مانند همبرگر، هات داگ، پیتزا، مرغ سوخاری و… طراحی شده‌اند. تجهیزات آشپزخانه فست فود شامل تجهیزات آماده سازی غذا، تجهیزات پخت و پز، تجهیزات سرو و نگهداری مواد غذایی و تجهیزات شستشو است.

آشپزخانه فست فود یکی از مهم‌ترین بخش‌های یک فست فود است و نقش مهمی در کیفیت غذا و رضایت مشتریان دارد. به همین دلیل، انتخاب تجهیزات مناسب و طراحی درست آشپزخانه فست فود از اهمیت زیادی برخوردار است. انتخاب نوع طراحی آشپزخانه فست فود باید با توجه به عوامل مختلفی مانند اندازه آشپزخانه، بودجه و نیازهای مشتریان انجام شود.

مراحل راه اندازی آشپزخانه صنعتی

راه‌اندازی یک آشپزخانه صنعتی فرآیندی چالش‌برانگیز است که اطمینان از عملکرد بهینه و مدیریت موثر زیادی دارد در ادامه تمام مراحل را تک به تک باهم بررسی می‌کنیم.

طور خلاصه قدم اول بررسی و تحلیل بازار و نیازهای مخاطبان می‌باشد. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا طرح کسب و کار خود را به‌طور دقیق‌تر بچینید. انتخاب مکان مناسب برای آشپزخانه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا باید فضایی باشد که تجهیزات و دستگاه‌ها به‌راحتی در آن جای‌گذاری شوند و فرآیند تدارک مواد اولیه به‌صورت موثر داخل آن انجام شود سپس تهیه تجهیزات و مواد اولیه لازم برای آشپزخانه از مراحل بسیار مهمی میباشد قبل از تهیه، لیست برای آن‌ها تهیه کنید.

پس از تامین تجهیزات، آماده‌سازی تیم کاری و آموزش پرسنل در خصوص موازین بهداشت و نکات ایمنی جزء اقدامات اصلی می‌باشد. نهایتاً، بازاریابی و آگاهی از تجربه مشتریان از دیگر گام‌های حیاتی در راه‌اندازی آشپزخانه صنعتی موفق محسوب می‌شوند. این مراحل با دقت و برنامه‌ریزی صحیح، اجرای موفق یک آشپزخانه صنعتی را امکان‌پذیر می‌کنند.

  1. تحقیق و برنامه ریزی

تحقیق و برنامه ریزی در راه اندازی آشپزخانه صنعتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این دو عامل می توانند نقش تعیین کننده ای در موفقیت یا شکست یک کسب و کار داشته باشند. شناخت مشتریان هدف، تحلیل رقبا و درک نیازها و ترجیحات مشتریان از مراحل ابتدایی این تحقیقات هستند. ارزیابی قوانین و مقررات برای دریافت مجوزهای لازم، ارزیابی مالیات که شامل هزینه‌های اجاره، هزینه‌ نیروی انسانی و موارد مالی دیگر است و همچنین، ارزیابی منابع و تامین مواد اولیه از اهمیت بالایی برخوردار است.

  1. انتخاب منو

قبل از راه اندازی رستوران، فست فود و… باید لیستی از غذاها و نوشیدنی هایی که قصد ارائه دارید را آماده کنید. مطالعه منو رستوران‌های مشابه می‌تواند به شما کمک کند تا ایده‌های خوبی برای انتخاب منو خود داشته باشید. انتخاب منو باید حتما قبل از خرید تجهیزات انجام شود تا بدانید به چه تجهیزاتی نیاز دارید.

  1. انتخاب موقعیت مکانی مناسب

انتخاب محل مناسب برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی بسیار مهم است. مکان باید به راحتی قابل دسترس باشد و در منطقه‌ای باشد که بازار هدف شما در آن حضور داشته باشد به عنوان مثال، اگر می‌خواهید یک فست فود راه اندازی کنید، باید مکان را در منطقه‌ای با جمعیت جوان و پرتردد انتخاب کنید و همچنین وجود پارکینگ در نزدیکی رستوران یا فست فود شما باعث می‌شود مشتریان بیشتری جذب کنید.

  1. انتخاب نام برند

نام برند را طوری انتخاب کنید که واضح، جذاب، کوتاه و منحصر به فرد باشد و با نوع غذاهایی که ارائه می‌دهید و بازار هدف شما مطابقت داشته باشد. عناصر بصری مانند نماد، لوگو و تم رنگی می‌توانند به ایجاد یک برند قوی برای آشپزخانه صنعتی شما کمک کنند.

  1. امور اداری و قانونی

برای راه اندازی رستوران، راه اندازی کافی شاپ، راه اندازی فود کورت و… نیاز است که یک سری مراحل اداری و قانونی را طی کنید تا مجوزهای لازم را دریافت کنید. برخی از این مجوزها شامل جواز کسب از اتحادیه صنف مربوطه، مجوز از اداره اماکن، مجوز از اداره بهداشت، مجوز از سازمان تامین اجتماعی، مجوز از شهرداری، مجوز از سازمان زیباسازی و… است.

  1. فضاهای مورد نیاز

فضاهای مورد نیاز در راه اندازی آشپزخانه صنعتی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع فعالیت آشپزخانه، اندازه و ظرفیت آن و همچنین تعداد پرسنل و به طور کلی، فضاهای مورد نیاز در آشپزخانه صنعتی شامل فضای ورودی سالن، فضای پذیرایی، آشپزخانه، مخزن، انبار، سرویس بهداشتی، رختکن، اتاق کنترل و فضای اداری است.

  1. طراحی و دکوراسیون آشپزخانه صنعتی

طراحی و دکوراسیون داخلی و خارجی در راه اندازی آشپزخانه صنعتی، یکی از مهم ترین مراحلی است که باید با دقت و توجه زیادی انجام شود. این طراحی باید به گونه ای باشد که علاوه بر زیبایی و جذابیت، کارایی و ایمنی آشپزخانه را نیز تامین کند. باید توجه داشت که طراحی و دکوراسیون آشپزخانه صنعتی باید با توجه به نوع فعالیت و نیازهای آن مجموعه انجام شود. این طراحی شامل طراحی نمای داخلی، نمای خارجی، نورپردازی مناسب، نوع و چیدمان میز و صندلی‌ها و… است.

  1. تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی

آشپزخانه صنعتی، به‌عنوان مرکز تدارکات و تهیه غذا در مقیاس زیاد، نیازمند تجهیزات متخصص و کارآمدی می‌باشد. این تجهیزات عبارت‌اند از دستگاه‌ها و وسایلی که در فرآیند پخت و پز، ذخیره‌سازی، و تهیه غذاهای متنوع به‌کار می‌روند.

در آشپزخانه‌های صنعتی، دستگاه‌های پخت مانند اجاق‌های صنعتی، فر‌ها، گریل‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. همچنین، یخچال‌ها و سردخانه‌ها و همینطور انبارها برای نگهداری مواد اولیه و غذاهای آماده حیاتی بسیار هستند. به‌طور کلی، تجهیزات آشپزخانه صنعتی باید با دقت انتخاب شوند تا افراد عملکرد موثر و بهینه در تهیه و آماده سازی غذاها داشته باشند.

تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی را می‌توان به سه دسته کلی تقسیم کرد:

تجهیزات آماده سازی مواد اولیه: این تجهیزات برای آماده سازی مواد اولیه غذا، مانند خرد کردن، برش دادن، مخلوط کردن، رنده کردن و پوست کندن استفاده می‌شوند. مانند سینک ظرفشویی، میزکار، ترازو، خردکن، رنده، پوست کن، همزن و…

تجهیزات پخت و پز: این تجهیزات برای پخت و پز غذا استفاده می‌شوند. مانند اجاق گاز صنعتی، فر صنعتی، گریل صنعتی، تابه تنور، ساندویچ ساز و…

تجهیزات سرو و نگهداری غذا: این تجهیزات برای سرو و نگهداری غذا استفاده می‌شوند. مانند یخچال و فریزر صنعتی، گرمخانه صنعتی، سرویس دهنده غذا، ظرفشویی صنعتی و…

آشپزخانه‌های صنعتی به تجهیزات دیگری مانند هود صنعتی، سیستم تهویه صنعتی، سیستم روشنایی و لوازم ایمنی نیز نیاز دارند. در نهایت، باید توجه داشت که نوع و تعداد تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه صنعتی با توجه به نوع فعالیت و نیازهای آن مجموعه متفاوت است.

  1. مواد اولیه و مصرفی آشپزخانه صنعتی

کیفیت مواد اولیه و مصرفی می تواند تأثیر مستقیمی بر طعم و کیفیت غذاهای تهیه شده در آشپزخانه صنعتی داشته باشد. بهتر است لیستی کامل از کلیه اقلام و نوع برند هر کدام تهیه کرد. در خرید مواد اولیه و مصرفی برای آشپزخانه صنعتی، باید از فروشندگان معتبر و مطمئن خرید کرد تا از کیفیت و سلامت آنها اطمینان حاصل شود.

  • وسیله حمل و نقل در راه اندازی آشپزخانه

در صورتی که آشپزخانه صنعتی دلیوری غذا دارد، باید وسیله ی حمل و نقل مناسبی را انتخاب کند تا بتواند غذا را در مدت زمان کوتاه و بدون آسیب رساندن به آن به دست مشتری برساند. بهترین گزینه موتور سیکلت است که آنباکس غذا روی آن قرار می‌گیرد و  همچنین بسته بندی مناسب غذا می تواند باعث حفظ کیفیت و ظاهر غذا و ماندگاری دمای آن شود.

  • تبلیغات آشپزخانه صنعتی

تبلیغات یکی از مهم ترین عواملی است که به موفقیت یک آشپزخانه صنعتی کمک می‌کند. تبلیغات مناسب می‌تواند باعث افزایش آگاهی از برند، جذب مشتریان جدید و افزایش فروش شود. روش‌های تبلیغاتی متعددی وجود دارد که در انتخاب هرکدام، باید به بودجه و اهداف تبلیغاتی توجه داشت.

  • استخدام و آموزش پرسنل

پرسنل نقش مهمی در تهیه غذاهای با کیفیت و رضایت مشتریان دارند. پرسنل باید آموزش های لازم را در زمینه‌های مختلف مانند آشپزی، بهداشت و ایمنی ببینند. انگیزه دادن به پرسنل می‌تواند باعث افزایش بهره وری و رضایت آن‌ها شود. برای این کار، می توان از روش‌های مختلف مانند افزایش حقوق و مزایا، ارائه پاداش و تقدیر و تشکر استفاده کرد. نظارت بر عملکرد آن‌ها می‌تواند باعث جلوگیری از بروز خطاها و مشکلات شود. برای این کار، می‌توان از روش‌های مختلف مانند بازدیدهای دوره‌ای، استفاده از دوربین‌های مداربسته و بازخورد مشتریان استفاده کرد.

  • هزینه راه اندازی آشپزخانه صنعتی

هزینه راه اندازی آشپزخانه صنعتی به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله اندازه آشپزخانه، نوع فعالیت، هزینه خرید تجهیزات و لوازم، هزینه اجاره یا خرید مکان، هزینه خرید مواد اولیه، حقوق و مزایا کارکنان، هزینه تبلیغات و بازاریابی و…

مراحل راه اندازی آشپزخانه صنعتی با حبتور

  1. مشاوره و طراحی

مشاوره و طراحی یکی از مهم‌ترین مراحل راه اندازی آشپزخانه صنعتی است. در این مرحله، تیم باتجربه شرکت حبتور با توجه به نوع رستوران، منو، بودجه و نیازهای شما، طرح اولیه آشپزخانه را طراحی می‌کند. این طرح شامل ابعاد و اندازه آشپزخانه، نوع و تعداد تجهیزات، چیدمان تجهیزات، مسیرهای دسترسی، سیستم تهویه، سیستم برق و سیستم آبرسانی است. طراحی اصولی آشپزخانه صنعتی می‌تواند به افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها کمک کند.

  1. خرید تجهیزات

در این مرحله، با توجه به طرح اولیه، تجهیزات مورد نیاز خریداری می‌شود. این تجهیزات شامل تجهیزات پخت، تجهیزات آماده سازی، تجهیزات شستشو، تجهیزات سرو و تجهیزات نگهداری است. تجهیزات آشپزخانه صنعتی باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند و مطابق با استانداردهای بهداشتی باشند. شرکت حبتور می‌تواند شما را در انتخاب تجهیزات مناسب راهنمایی کند.

  1. نصب تجهیزات

پس از خرید تجهیزات، تیم متخصص شرکت حبتور نسبت به نصب آن‌ها در آشپزخانه اقدام می‌کند. این کار با رعایت اصول ایمنی و استانداردهای بهداشتی انجام می‌شود.

  1. دریافت مجوزهای لازم

برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی، باید مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح دریافت شود. این مجوزها شامل مجوز از سازمان غذا و دارو، شهرداری، آتش‌نشانی و… است. شرکت حبتور در این زمینه نیز به شما کمک می‌‌کند.

  1. افتتاح آشپزخانه

پس از طی مراحل فوق، آشپزخانه شما آماده افتتاح است. شرکت حبتور در این مرحله نیز به شما مشاوره می‌دهد تا افتتاح آشپزخانه با موفقیت انجام شود.

مشاهده بیشتر +
Consultation Form

مشاوره رایگان راه‌اندازی آشپزخانه صنعتی










    Team Member

    تیم مشاوره و طراحی

    حسام شکاری

    حسام شکاری

    تیم مشاوره و طراحی

    محمد سهیلی مهر

    تیم مشاوره و طراحی

    حمید محمدی

    our latest news

    آخرین مقالات ما

    چالش های راه اندازی رستوران

    14 آبان 1403
    مالکین یا مدیران رستورانها هر روزه با چالش‌های متفاوتی رو به رو هستند که لازمست با آگاهی و دانش بر این چالش‌ها غلبه کنند. در این مقاله به ده مورد از چالش های راه اندازی رستوران اشاره می‌نماییم.

    راه اندازی ساندویچ فروشی موفق

    17 مهر 1403
    در این مقاله با مراحل راه اندازی ساندویچی، از انتخاب موقعیت و تجهیزات مورد نیاز تا طراحی منو و استراتژی‌های بازاریابی آشنا خواهید شد. همچنین نکات کلیدی برای موفقیت در این کسب‌وکار جذاب و پرسود را بررسی می‌کنیم.

    استانداردهای طراحی آشپزخانه صنعتی

    4 مهر 1403
    بررسی استانداردهای طراحی آشپزخانه صنعتی که شامل اصولی برای بهره‌وری بهینه، ایمنی و سهولت در نظافت و نظارت است. رعایت این اصول، آشپزخانه‌ای کارآمد و متناسب با نیازهای روز ایجاد می‌کند.