شرکت حبتور

در این مقاله با مفهوم کترینگ غذا، انواع خدماتی که ارائه می‌دهد، تفاوت‌های آن با رستوران‌های سنتی و انواع مختلف کترینگ از جمله شرکتی، مراسم ازدواج و سیار آشنا می‌شوید. همچنین، با نیازمندی‌های مختلف برای راه اندازی یک کسب‌وکار کترینگ و تجهیزات ضروری آن آشنا خواهید شد.

راه اندازی کترینگ غذا

کترینگ (CATERING) چیست؟

کترینگ غذا به معنای آماده‌سازی غذا در مکانی دیگر و انتقال به محل اصلی یا آماده‌سازی در مکان‌هایی مانند هتل، بیمارستان، سایت‌های هواپیمایی، کشتی‌های تفریحی، سایت‌های فیلمبرداری و یا محل رویدادهای خاص و برنامه‌های سرگرمی و تفریح می‌باشد. این فرآیند معمولاً با بهره‌گیری از اصول راه اندازی آشپزخانه صنعتی برای بهینه‌سازی تولید انبوه و مدیریت بهتر انجام می‌شود.

در واقع کترینگ غذا معنایی بیش از تحویل غذا را در بر دارد و در واقع بطور خلاصه باید گفت شامل برنامه ریزی‌های خاص هر مراسم، معرفی غذاها به درخواست کنندگان، پخت غذا و تحویل غذا به مشتریان می‌باشد.

بر خلاف سرویس دهی رستوران‌های سنتی، کترینگ‌ها این قابلیت را دارا هستند که خود را با موقعیت‌های جدید منطبق و خدمات سفارشی را جهت رویدادهای متفاوت ارائه دهند، حتی قادرند خدمات لجستیکی و انتقال غذا را بیرون از یک آشپزخانه صنعتی ثابت مدیریت نمایند.

تدارک‌گر پذیرایی یا کیترر (CATERER) کیست؟

تدارک‌گر در واقع یک شرکت یا شخص می‌باشد که مدیریت آماده‌سازی، تحویل و ارائه غذا و نوشیدنی و دسر را برای رویدادها و مراسم مختلف به عهده دارد. علاوه بر پخت غذا، شرکت یا شخص مربوطه مسئول طراحی منو، سبک و استایل غذاها و ایجاد فضایی با جو مناسب آن رویداد می‌باشد. در واقع تیم کترینگ به گونه‌ای عمل می‌کند که خدمات خود را با ذائقه خاص مشتریان و رعایت رژیم‌های غذایی سالم و بطور اعم با ویژگی‌های آن رویداد سازگار کند.

کترینگ غذا چیست

کترینگ‌ها چه نوع خدماتی را انجام می‌دهند؟

گستره خدمات کترینگ غذا می‌تواند صرفا و فقط پخت و تحویل غذاهای آماده شده باشد و یا مدیریت کامل و جامع مراسم و رویداد که شامل پخت غذا، پیش غذا و دسرها و انتقال انها به محل رویداد، خدمات پذیرایی از میهمانان و در نهایت نظافت و پاکسازی باشد. این خدمات اغلب شامل آماده‌سازی منوی غذا متناسب با نیاز مشتری، ترجیحات رژیم غذایی افراد و ایجاد فضای متناسب با آن رویداد می‌باشد. لازم به ذکر است که کترینگ‌ها حتی این قابلیت را دارند که چیدمان دکور متناسب با فضای هر برنامه‌ای را انجام دهند تا جذابیت فضای مربوطه را افزون سازند.

مفهوم فول کترینگ چیست؟

عبارت فول کترینگ نشان دهنده سرویس دهی جامع و کاملی شامل آماده‌سازی هرگونه غذا و پیش غذا و دسر، تحویل و چیدمان و دکور آن مراسم می‌باشد. فول کترینگ‌ها اغلب اوقات سرویس‌های اضافی از قبیل تامین میز و صندلی، استخدام افرادی جهت خدمت‌رسانی و در پایان نظافت بعد از مراسم را بعهده می‌گیرند.

اقدامات اولیه جهت راه اندازی کترینگ غذا

برنامه‌ریزی دقیق و تهیه تجهیزات ضروری از مهم‌ترین اقدامات اولیه در راه اندازی کترینگ غذا است. انتخاب مکان مناسب، طراحی منو و استخدام نیروهای حرفه‌ای نیز از مراحل اصلی به‌شمار می‌روند. در این مسیر، بهره‌گیری از مشاوره تخصصی در راه اندازی رستوران و آشپزخانه صنعتی می‌تواند فرآیند کار را تسریع و کیفیت خدمات را تضمین کند.

  • تعیین منو: پیش از آنکه اقدام به خرید دستگاه‌های مورد نیاز کترینگ غذا نمایید ابتدا باید منوی غذایی خود را مشخص نمایید. دقیقا مانند یک رستوران، نیاز است تا گستره غذایی خود را مشخص نمایید. نه تنها پیروی از یک منوی منسجم شما را یاری می‌نماید تا در عملکرد خود حرفه‌ای شوید، بلکه به شما کمک می‌نماید تا از خرید دستگاههایی که ممکنست صرفا برای یک مراسم استفاده شود اجتناب نمایید و مبلغ بیهوده‌ای را سرمایه‌گذاری ننمایید.

  • گستردگی مراسم کترینگ خود را تعیین نمایید: کترینگ‌ها با تعیین گستره خود می‌توانند تعداد افرادی را که امکان سرویس دهی دارند مشخص نمایند. این مراسم می‌تواند جلسات شرکتی، مراسم ازدواج، جشن‌های تولد و یا میزبانی در پشت خودروی پارک شده‌ای پیش از یک رویداد ورزشی باشد. کترینگ‌هایی که کعمولا مراسم ازدواج را پوشش می‌دهند معمولا بیش از ۲۰۰ نفر مهمان را پذیرایی نمی‌کنند. بسیاری از کترینگ‌ها حتی برای شروع فقط گروههای کوچک ۵۰ نفره یا کمتر را سرویس می‌دهند زیرا هر چه تعداد برای پذیرایی کمتر باشد انجام آن راحت‌تر ونیاز به دستگاههای کمتری دارد. بنابراین پیشنهاد ما به شما اینست که کار خود را با با یک کترینگ غذا کوچک شروع نمایید و تمام سرمایه خود را صرف خرید دستگاههای لازم بطور یکجا ننمایید. بنا بر مراسمی که باید اجرا نمایید بسیاری از وسایل مانند چادرهای سایبان، میز وصندلی، میزهای بوفه و لوازم صوتی را می‌توانید اجاره نمایید. چنانچه با مشتری خود در ارتباط نزدیک باشید بخوبی متوجه میشوید که بطور مثال آیا کلا نیاز به میز و صندلی دارند یا خیر! گاهی اوقات فقط نیاز است که کترینگ، غذا را درظروف فویل دار همراه کارد و چنگال پلاستیکی و دستمال کاغذی سرو نماید و نه بیشتر. تمام غذاها روی میز اصلی چیدهمی شود و سپس میزبان، خود مسئول سرو غذا می‌باشد.

طراحی آشپزخانه کترینگ با حبتور، شروعی قدرتمند!

استفاده از مشاوران حرفه‌ای و با تجربه به کاهش ریسک و افزایش شانس موفقیت شما کمک می‌کند. متخصصان شرکت حبتور در زمینه راه اندازی، طراحی آشپزخانه کترینگ و تامین تجهیزات راهنمایی‌های ارزشمندی ارائه می‌دهند. برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

طراحی کترینگ غذا

به مجموعه‌ای از مراحل و اصول گفته می‌شود که با هدف بهینه‌سازی فضای کار، افزایش کارایی و رعایت اصول بهداشتی انجام می‌گیرد. طراحی آشپزخانه کترینگ باید به گونه‌ای باشد که تمامی مراحل آماده‌سازی، پخت و سرو غذا در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت انجام شوند. در این طراحی، توجه به جریان کاری بین بخش‌های مختلف مانند انبار، آماده‌سازی مواد اولیه، پخت‌وپز و شست‌وشو اهمیت زیادی دارد. انتخاب تجهیزات مناسب، تهویه مطلوب و چیدمان درست اجزا می‌تواند به عملکرد بهتر کارکنان و ارائه خدمات باکیفیت‌تر به مشتریان کمک کند.

طبقه‌بندی کلی کترینگ غذا

کترینگ‌ها بطور اساسی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

کترینگ در محل: در واقع عهده دار آماده‌سازی و سرو غذا در همان مکانی است که مراسم برگزار می‌شود.

کترینگ خارج از محل: این نوع کترینگ مسئول آماده‌سازی غذا در آشپزخانه‌ای جداگانه و انتقال آن به محل رویداد یا مراسم می‌باشد.

انواع کترینگ غذا

کترینگ‌های شرکتی

این نوع کترینگ، تهیه غذا برای جلسات، رویدادها و دورهمی‌های شرکتی را بعهده دارد. واگذاری کار به این نوع کترینگ غذا به شما این اطمینان را میدهد که غذاها و نوشیدنی‌ها به روش حرفه‌ای که با سبک و موقعیت آن جلسه همخوانی داشته باشد آماده میشود.

کترینگ مراسم ازدواج

کترینگ مخصوص مراسم ازدواج نیازمند طراحی سرویسی تخصصی می‌باشد تا خاطره‌ای از آن مراسم به یاد ماندنی برای عروس و داماد و حتی میهمانان بجا بگذارد. در واقع شیوه سرویس دهی مراسم ازدواج و برآورده کردن سلیقه‌های زوج مورد نظر و سبک و استایل این مراسم می‌تواند بسیار متفاوت از یکدیگر باشد.

 
طراحی و راه اندازی کترینگ غذا

کترینگ رویدادهای اجتماعی

این نوع کترینگ غذا بر روی رویدادها و مراسم اجتماعی مانند جشن تولدها، جشنهای سالگرد و یا دور همی‌های اجتماعی تمرکز دارد.

کترینگ‌های سرویس دهی به نمایشگاه‌ها، فستیوال‌ها، کارناوال‌ها، سیرک‌ها و مراسم ورزشی

این نوع سرویس دهی در واقع تدارک و ارائه غذا و نوشیدنی در محوطه‌های عمومی می‌باشد که نیازمند نوعی سرویس دهی سریع و راحت می‌باشد. این نوع کترینگ‌ها خود را با چیدمان‌های متفاوت نسبت به فستیوال‌هایی که در فضای باز برگزار می‌شود تا کنفرانس‌هایی که در محوطه‌های سر پوشیده اجرا میشود، هماهنگ می‌نمایند و گزینه‌های متفاوتی را جهت رضایت مشتریان با سلیقه‌های متفاوت ارائه می‌دهند.

کترینگ سیار

این نوع کترینگ شکل و فرم متفاوتی نسبت به سرویس دهی سنتی در پیش گرفته و روی وسیله نقلیه چرخدار اجرا می‌شود. کترینگ سیار بدلیل انعطافی که در موقعیت‌های مختلف می‌تواند از خود نشان دهد و تنوعی که می‌تواند برای حضار آن رویداد ایجاد کند بسیار محبوب مردم قرار گرفته است

کترینگ رستورانی

کترینگ‌های رستورانی در واقع تجربیات آشپزی و رستورانی خود را در رویدادها و مکانهای مختلف پیاده‌سازی می‌نمایند. با استفاده از این روش ف این امکان برای رستورانها میسر می‌شود تا منوی خود را خارج از چهارچوب رستورانی نیز به نمایش بگذارند و مشتریان بیشتری را بسمت خود جذب نمایند که نتیجه حاصله، درآمد و موفقیت بیشتر می‌باشد.

راه اندازی و تجهیز انواع کترینگ غذا با حبتور!

شرکت حبتور در زمینه طراحی، راه اندازی و تامین تجهیزات انواع کافه، رستوران، فودکورت، هتل و… فعالیت می‌کند. برای دریافت مشاوره رایگان و محاسبه هزینه‌ها با کارشناسان ما تماس بگیرید.

کترینگ غذا نیاز به چه نوع ظروفی دارد؟

تجهیزات کترینگ مجموعه‌ای از ابزارها و دستگاه‌هایی است که برای آماده‌سازی، پخت‌وپز، سرو و نگهداری مواد غذایی در مراسم‌ها، رستوران‌ها و رویدادهای مختلف استفاده می‌شود. این تجهیزات شامل وسایل گرمایشی و سرمایشی، ظروف حمل و نگهداری، تجهیزات سرو غذا و ابزارهای مخصوص پخت‌وپز است. تجهیزات کترینگ با کیفیت و مناسب به مدیریت بهتر زمان و بهبود کیفیت خدمات کمک می‌کنند و انتخاب درست آنها می‌تواند تأثیر زیادی در جلب رضایت مشتریان و موفقیت کسب‌وکار داشته باشد. ظروف و لوازمی را که آشپزخانه کترینگ غذا نیاز دارد می‌توان به پنج دسته تقسیم‌بندی کرد:

لوازم سرویس دهی: این دسته شامل گروهی از لوازمی است که دائما” مورد استفاده قرار می‌گیرد مانند انبرها، قاشقهای سرو، چاقوها، چنگال‌ها و بشقابها. پیشنهاد ما به شما اینست که این لوازم را بجای اجاره کردن حتما خریداری نمایید زیرا بصورت دائمی برای سال‌ها قابل مصرف می‌باشد.

لوازم بوفه: جای تردیدی نیست که پس از راه اندازی کترینگ غذا، حتما میزبان مراسمی به سبک بوفه خواهید بود. لوازم خاص چیدمان یک بوفه حرفه‌ای شامل کاسه‌های بزرگ پلاستیکی برای سرو اقلام سرد، لامپهای حرارتی، ظرفهای مخصوص گرم نگاه داشتن غذا برای روی میز پذیرایی و رومیزی‌های پارچه‌ای را حتما باید خریداری نمایید.

ایستگاه سرو نوشیدنی: در برخی مراسم، کترینگ، خود بعنوان میزبان می‌باشد که لازم است تا به میهمانان خوشامد گوید. لازم بذکر است که نوشیدنیهای سرد و گرم از محصولات پر سودی هستند که کترینگ‌ها می‌توانند به مشتریان خود ارائه دهند. این محصولات شامل چای، قهوه لیموناد ویا دیگر نوشیدنی‌ها می‌باشد. در ضمن توصیه می‌شود روی خرید تنگ‌های آرزان آب هم سرمایه‌گذاری کنید و در ایستگاه نوشیدنی‌ها قرار دهید.

ظروف نگهداری غذا: در اکثر موارد مکان طبخ غذا در محل آن رویداد یا مراسم نمی‌باشد و غذا چه گرم وچه سرد باید از محلی به محل دیگر انتقال یابد. کترینگ‌های حرفه‌ای از صندوقهای گرم نگهدارنده غذا استفاده می‌نمایند که خرید آن‌ها در ابتدای کار یک کترینگ غذا، گران تمام می‌شود بنابراین توصیه می‌نماییم که در ابتدای کار این صندوق‌ها را اجاره نمایید.

لوازم مربوطه جهت معرفی نوع پذیرایی به مشتریان: بخاطر داشته باشید که ظاهر مراسم کترینگ غذا را نیز حتما آراسته نمایید زیرا پیش از آنکه طعم غذایی چشیده شود، ابتدا چشم زیبایی آن را می‌بیند. با این شیوه حتی مسبب آن می‌شوید که بعضی افراد از نوع چیدمان و دکور ایجاد شده عکس برداری نمایند که مسلما این عمل بنفع مجموعه تمام می‌شود زیرا زیبایی مراسم کترینگ اجرا شده، حرفه‌ای بودن شما را از دیگر کترینگ‌ها مشخص می‌نماید.

چالش های راه اندازی کترینگ غذا

چالش های راه اندازی کترینگ غذا

مالک کیترینگ بودن و راه اندازی آن امری بسیار پرچالش است اما در عین حال تجربه‌ای ارزشمند نیز می‌باشد. از سویی توانایی آماده کردن غذاهای لذیذ در حجم زیاد و رویت منظره خوردن آن غذاها توسط صدها یا هزاران نفر، تجربه‌ای بس دلنشین است، اما باید در نظر داشت که کیترینگ‌ها زحمات زیادی را متحمل می‌شوند تا چنین حجم بالایی از غذا، پیش غذا، دسر و نوشیدنیهای لازم در خور آن مراسم آماده شود. جهت اطمینان از اینکه غذاها هم سالم و هم خوشمزه باشند، کیترینگ‌ها با ریسکهای زیادی مواجه هستند که در اینجا به شش مورد از این چالش‌ها می‌پردازیم:

۱. بیماری میهمانان

یکی از رایج‌ترین مسایلی که کیتررها باید به آن اگاه باشند مساله انتقال بیماری‌هایی است که از طریق غذای آلوده و یا غذایی که بدرستی آماده نشده ممکن است رخ دهد. زمانیکه میهمانان بعد از یک رویداد بیمار می‌شوند همه چشم‌ها به سمت غذایی که سرو شده است می‌رود و عموما دلیل این بیماری عمومی را، آلوده بودن غذا می‌دانند. عوامل مختلفی در اینکه غذایی سالم باشد دخیل هستند از قبیل دمای لازم برای نگهداری مواد خام و دمای غذاهای طبخ شده که همه بنوعی بر روی سلامت غذا تاثیر گذار هستند.

۲. خطر خسارت به ملک و تجهیزات

در حین آماده‌سازی غذا، امکان خطر آتش سوزی ملک، ویران شدگی، دزدی و غیره برای کیترینگ مورد نظر می‌تواند وجود داشته باشد که سبب از دست دادن مکان و یا تجهیزات مورد نظر می‌شود. در عین حال گاهی اوقات حتی لازمست تا مدت زمانی کیترینگ جهت بازسازی تعطیل شود که این به نوبه خود زیان‌آور است.

۳. فاسد شدن غذاها

نگهداری مناسب حجم زیادی از مواد غذایی امری بسیار مشکل است اما برای کیتررها واجبست که اطمینان حاصل کنند که مواد غذایی آماده شده برای مراسم مورد نظر بدرستی نگهداری شود تا از فساد و آلودگی مواد غذایی جلوگیری کنند.

۴. حادثه برای کارکنان

ایجاد محیطی امن وسالم برای کارکنان کیترینگ بسیار حیاتی و ضروریست اما برخی حوادث اجتناب ناپذیر می‌باشند. کارکنان کترینگ دایما با ظروف داغ و ابزار تیز سروکار دارند و چنانچه بدلایل مختلف بی‌دقنی یا کم دقتی کنند، امکان هرگونه جراحت، سوختگی و حادثه افزایش می‌یابد.

۵. مشکل عملکرد دستگاه‌ها

کترینگ‌ها معمولا گستره وسیعی از تجهیزات گران قیمت دارند اما قیمت بالا دلیل بر این نمی‌شود که دستگاه‌ها خراب و یا از کار افتاده نشوند. از فر و اجاق گاز گرفته تا یخچال، فریزر و میکسر ممکن است دچار نقص در عملکرد شوند و این در حالیست که جایگزین کردن آن‌ها بدلیل قیمت‌های بالا بسیار دشوار است.

۶. حوادث مرتبط به حمل و نقل غذا

انتقال غذا از آشپزخانه کترینگ به محل مراسم مربوطه، روند پر خطری می‌باشد. بطور مثال یک گودال و یا دست‌انداز در خیابان سبب خرابی تزیین روی کیک‌ها می‌گردد و یا بی‌دقتی یک راننده ممکن است سبب تصادف ماشین و سرخوردن ظروف محتوی غذا گردد که بالطبع منجر به ضرر وزیان هر دوطرف می‌شود که البته مسئولیت این خسارت به عهده کترینگ مورد نظر می‌باشد.

مشاوره راه اندازی کترینگ

صفر تا صد راه اندازی کترینگ غذا با حبتور

شرکت حبتور با سال‌ها تجربه در زمینه طراحی، راه‌اندازی و تجهیز آشپزخانه‌های صنعتی، یکی از پیشگامان این صنعت به شمار می‌رود. این شرکت تخصص خود را در ارائه خدمات جامع به رستوران‌ها، کترینگ‌ها، فست فودها و دیگر مراکز خدمات غذایی نشان داده و از صفر تا صد فرآیند طراحی آشپزخانه صنعتی را با دقت و مهارت بالا انجام می‌دهد. حبتور با بهره‌گیری از تیمی مجرب و تکنولوژی‌های پیشرفته، به مشتریان خود امکان می‌دهد که محیطی کارآمد، ایمن و به‌روز برای فعالیت‌های خود ایجاد کنند. سابقه درخشان و پروژه‌های متعدد موفق این شرکت، آن را به انتخابی معتبر برای تمامی نیازهای مربوط به آشپزخانه‌های صنعتی تبدیل کرده است.
برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر در مورد خدمات طراحی و تجهیز آشپزخانه صنعتی، می‌توانید با شرکت حبتور تماس بگیرید. تیم متخصص این شرکت آماده است تا شما را در انتخاب بهترین راه‌حل‌ها برای راه‌اندازی و تجهیز آشپزخانه صنعتی متناسب با نیازهای خاصتان راهنمایی کند.

our projects

برخی از پروژه‌های ما

Services

خدمات حبتور