سرو پیتزای عالی برای مشتریان با تجهیزات درجه یک نیاز دارد. مهمترین این ابزارها فر پیتزا است. برای مثال بهترین فرهای پیتزا ساختاری برگرفته از تنور دارند که در آن درب کوچک و طاق قوس دار جریان هوا گرم را به مرکز و داخل هدایت میکنند.
در بازار، برای تهیه فر صنعتی پیتزا با مدلهای بی شماری مواجهه خواهید شد. با مطالعه این راهنما میتوانید مدلی را انتخاب کنید، که پاسخ گوی نیاز شما است.
زمانی که میخواهید فر پیتزا رستورانی خریداری کنید، احتمالا به کاتالوگهای بی شماری برمیخورید. این خودش شما را گیج میکند و با سردرگمی روبرو میکند. اما برای خرید درست اصلا نباید به گرههای این چنینی بربخورید.
در این مقاله راهنمایی کاملی در مورد ویژگیهای مختلف فر صنعتی پیتزا آورده شده است. با مطالعه این بلاگ قادر خواهید بود تا مناسب ترین فر پیتزا رستورانی را تهیه کنید و در این بین با مشکل مواجه نشوید.
هنگام خرید فر پیتزای ریلی به ۴ فاکتور باید توجه کنید
سیستم تولید گرم در فرهای صندوقی خود سه نوع مختلف دارند. نوع اول است که هوا داغ در اطراف محفظه اصلی پخت به جریان میافتند و غذا اصلا در معرض گرما مستیم قرار نخواهد گرفت.
نوع دوم سیستم داخلی تولید گرما در فر صندوقی رستورانی تویب توزیع است. این نوع فر آب را به بخار تبدیل میکند و گرما از طریق تیوب بخار به پیتزاها منتقل میگردد.
سیستم نهایی تولید گرما آون ترمل روغن است. سیستم مرکزی مولد گرما به صورت معمول از محفظه پخت کاملا دور است. روغن گرم میشود و در اطراف محفظه فر میگردد. به این صورت پیتزاها پخته میشوند. نگهداری این فر صندوقی با ساختار این چنینی به مراتب مشکل تر خواهد بود.
فر صنعتی پیتزا میتواند از آجر، یا فولاد ضد زنگ یا حتی آلمینیوم ساخته شده باشد. در حاتلی که تمام فرها کاراکرد خاص خودشان را دارند، شیوه پخت در انتخاب درست فر پیتزا حکم فرمایی میکند.
اگر فلز ساختار اصلی فر پیتزای رستورانی را تشکیل دهد، گرم شدن آن به مراتب زمان کمتری میبرد و پخت همه چیز در آن سریع تر رخ میدهد. با این وجود، فر پیتزای فلزی گرما را در خودش نگاه نمیدارد.
در مقابل فر پیتزای رستورانی که متریال اصلی آن آجر باشد، گرما در خود حفظ میکند و روند سرد شدن آن کند تر از فری است که است، که جنس آن فلز با قابلیت هدایت بالا است.
میتوان با فر پیتزای رستورانی که از استیل یا فولاد ساخته شده باشد، هر نوع پیتزایی را آماده کرد. اما اگر بخواهید پیتزای آمریکای ترد را به بهترین روش خود آماده کنید باید فری را انتخاب کنید که متریال ترکیبی در آن به کار رفته باشد. این هم قابلیت پخت با سرعت پایین تر را فراهم میکند و با گردش گرمای موازی ترد شدن انواع خمیر را ممکن میکند.
اگر ساعات کاری در آشپزخانه بالا باشد به فر پیتزایی نیاز دارید که مصرف انرزی قابل قبولی داشته باشد. همچنین دمای انتخابی شما را برای طولانی مدت حفظ کند. با توجه به اینکه محفظه فر داُئما باز و بسته میشود، این قابلیت یکی از کلیدترین ویژگیهای لازم برای فر رستورانی خواهد بود.
فر پیتزای رستورانی سایزهای مختلف و تنظیمات متنوعی دارد. با این وجود، فری را انتخاب کنید که با نیازهای شما در کانسپت رستورانی مد نظرتان کاملا هماهنگ باشد. رویکر متداول در خرید فر پیتزا این است:
ملاک خرید فر پیتزای رستورانی برای خیلی از افراد ظرفیت هم زمان پخت آن است. اما این باور صحیح نیست. برای انتخاب فر پیتزای صنعتی باید این ۳ فاکتور را در نظر بگیرید:
ظرفیت فر پیتزای رستورانی نباید تنها ملاک انتخاب شما باشد. اگر در نظر دارید تا ظرفیت پخت هم زمان را بالا ببرید هم به گنجایش پخت فر پیتزای رستورانی را بررسی کنید و هم ناحیه آماده سازی با متراژ مناسب به آن تخصیص دهید.
واقعیت این است که زمانی که بخواهید همه چیز را در آشپزخانه رستوران به صورت عملی تجربه کنید، به این موضوع بر خواهید خورد که همه سفارشها هم اندازه نیستند و البته که زمان و درجه گرما لازم برای بهترین طبخ هر کدام با دیگری متفاوت است.
به همیین دلیل فر پیتزای رستورانی بکه تک محفظه باشد، ممکن است پخت آیتمهای مختلف منو را با پیچیدگی همراه کند. مثلا پخت پیش غذاها باید سریعتر باشد از طرفی کنترل دما در آنها آسان تر باشد.
به همین دلیل فر پیتزای چند طبقه با درجه تنظمی مختلف میتواند چاره این نیاز در رستورانهای مختلف باشد. فر پیتزای رستورانی دوآل استرس کار را کم میکند، زیرا میتوانید از یک طبقه برای پخت پیش غذاهای استفاده کنید و فضای دیگر را برای آماده سازی انواع سفارشهای مختلف به کار بگیرید.
همچنین فر با چند محفظه مختلف مصرف انرژی هوشمندانهتری دارد. برای گریل سریع یک پیش غذا نیازی نیست تا یکی از محفظههای بزرگ فر پیتزا رستورانی استفاده کنید و کنترل همه چیز ساده تر است.
به زبان ساده کانوکشن همان سرعت گرما کردن محفظه و جریان همرفت در فضا با توجه به جنس متریال داخلی فر است. فر پیتزای کانوکشن از فن برای به جریان انداختن گرما در فضا و توزیع انرژی یکسان در بخش داخلی استفاده میکند. مصرف انرژی فر کانوکشن در مقایسه با مدلهای دیگری که این ظرفیت را ندارند بهتر است.
شناخت کارکرد این دو نوع میتواند در انتخاب دقیق این ابزار حیاتی برای رستوران به شما کمک کند. در فر کانونشنال گرما از پایین به سمت بالا ارسال میشود. همین باعث میشود تا همه چیز با سرعت بالاتری پخته شود.
برای مثال اگر در ساعت شلوغ نیاز به پخت ۱۲ پیتزا به صورت هم زمان هستید و میخواهید از تمام طبقه مجمود در یک محفظه فر پیتزا استفاده کنید در این صورت با خرید فر کانونشنال به مشکل بر خواهید خورد.
دلیل این مشکل این است که طبقههای پایینی درجه دمای بالاتری دارند و با سرعت بیشتری خواهند پخت در صورتی که طبقههای بالا فرآیند پخت سفارشها کامل نشده است. در این صورت فری رستورانی که قابلیت توزیع متناسب گرما را داشته باشد برای شما انتخاب مناسبتری خواهد بود.
پخت یکدست ممکن است در نگاه اول چیز واضحی به نظر برسد. اما توجه به این ویژگی تفاوت زیادی در کیفیت نهایی غذا خواهد کرد. غذاها در فری که توزیع گرما در آن به درستی صورت نگیرد رویه غیر ترد و نان بیش از اندازه پخته شده خواهند داشت. که این اصلا برای کیفیت پیتزا رستورانی مناسب نخواهد بود.
فر پیتزای رستورانی میتواند با برق، گاز و حتی آتش و ذغال کار کند. استفاده از ذغال و آتش همیشه بهترین و اصیلترین انتخاب ممکن نیست. با توجه به شرایط محیط ممکن است که لازم باشد تا به دو گزینه دیگر مثل فر پیتزای برقی و یا گازی فکر کنید.
باور عمومی این است که فر پیتزای که با نیروی گاز کار میکند با سرعت بیشتری از ذغال گرم میشود. اما این حقیتی ندارد. ذغال میتواند درجه گرمای بالاتری داشته باشد. چیزی که بررسی انواع فر پیتزای رستورانی پنهان مانده است آسودگی کار و قابلیت کنترل دما است.
فر پیتزای گازی بدون مشکلات نوع سنتی آن روش خواهد شد و کنترل دمای آن در هر زمانی سادهتر است. اما فر نیمه سنتی میتواند، این مشکل را هم حل کند. فرهای مدرن این قابلیت را دارند تا از نیروی ترکیبی برای پخت استفاده کنند. از این رو برای کانسپتها رستورانی مدرن انتخاب مناسبی هستند.
به طور معمول این نوع فر رستورانی با استفاده از نیروی پیش ران گاز یا برق کار میکند اما سیستم داخلی آن با نوع اشعهای کاملا متفاوت است. متور مبدل نیرو به انرژی در قسمت پست این نوع از فرهای رستورانی تعبیه شده است و در ناحیه مجاور آن چندین فن قرار داده شده است تا جریان هوای گرم را به داخل ارسال کنند.
این ساختار درونی باعث خواهد شد تا بافت غذا یکدست باقی بماند و پیتزا به صورت یکدست پخته شود. تکنولوژی تزریق هوای داغ در آون میتواند زمان پخت را تا ۲۵ درصد کاهش دهد.
فرهای رستورانی سنتی با استفاده از المنتهای تعبیه شده در بالا و پایین محفظه اصلی فر کار میکنند. این المنتها هوای داخل محفظه و دیوارهای آن را گرم میکند. روش پخت در این نوع فر اصلا رستورانی مشابه فر کانوکشنال یا فری که با تزریق هوای گرم کار میکند، نیست.
معمولا جنس این المنتها از سرامیک است به همین دلیل گرما به متریالها به صورت ارگانیک منتقل میشود. این اصطحکاک انرژی به عث خواهد شد که غذا هم از دورن و هم از بیرون پخته شود.
فر پیتزای که امکان جابجایی دارند در وضعیت پیش فرض از جنس استیل ضد زنگ ساخته میشوند. دلیل استفاده از این متریال در بدنه فر، کم وزن بودن آن است. این نوع از فرها ظاهر بصری شیکتری دارند.
اما مدلهای پرتابل فر پیتزای رستورانی هم وجود دارند که در بدنه آنها از آجر و متریالهای نیمه سفالی و ترکیبی استفاده شده است. قابلیت حرکت این نوع فرها، انعطاف پذیری را در طراحی آشپزخانه صنعتی بالا خواهد برد.
برای خیلی از مجموعهها و رستورانها خرید آون سفارشی پیتزای یک راه حل هوشمندانه خواهد بود. اگر میخواهید سرمایه گذاری خود جدا از منابع و زمان را دقیقا با نیازهای خود هماهنگ کنید، در نظر گرفتن فر پیتزای سفارشی یکی از بهترین راهکارهای ممکن است.
آسانترین راه برای اینکه زیبایی، کارایی وامنیت را حداکثر برسانید انتخاب همه فاکتورهای ضرروی است. اول از همه باید با فونداسیون یا اساس هر فر پیتزای درجه یک آشنا شوید. برای خرید دقیق باید ایده درستی از تمام الزامات در ذهن خود داشته باشید.
( برای اینکه بهترین سفرش ممکن را به مشتری تحویل دهید رنج آون باید کاملا دقیق و درست کار کند. قبل از خرید اون فر فاکتورهای زیادی وجود دارد که باید آنها را در نظر بگیرید تا از تصمیم خود پشیمان نشوید. در مورد فر پیتزای سفارشی لازم است تا این ۵ جنبه را حتما در نظر داشته باشید.
فر پیتزای رستورانی ایستاده در سایز و اندازههای مختلفی وجود دارد. این نوع آون یک واحد کامل هستند که در بخش بالایی آنها کانترتاپهای مختلف نصب هم میشود.
فر پیتزایی ایستاده با ساخت سفارشی برای اشپزخانههای صنعتی با متراژ کم تر مناسب است. از طرفی فر پیتزا که در قسمتی از دیوار و از محفظه از پیش طراحی شده جاسازی میشود، برای فضایی مناسب است که طراحی از پیش ساختهای داشته باشد و متراژ در آن بالا باشد.
در بازار دو نوع فر پیتزا با قابلیت شست وشوی اتوماتیک وجود دارد. این نوع آون pyrolytic و فر پیتزای catalytic خطی است.
آون با ساختار pyrolytic قابلیت شست و شوی تمام اتوماتیک را دارد. در فرهای پیتزای رستورانی کارکرد ان به این صورت است که بعد از بازههای استفاده ۱۴ روزه یا کم تر، فر در آشپزخانه رستوران روشن و به دمای ۴۰۰ تا ۵۰۰ درجه سلسیوس برده میشود.
ساختار دیوارهای به گونهای است که تمام چربیها و باقی ماندههای غذا را میسوزاند و باعث جدا شدن آن از بدنه میگردد. تمام باقی ماندههای مواد غذایی بعد از گذشت حداکثر ۲۰ دقیقه به کف فر میریزند. این ویژگی در فرهای سفارشی تمیزکاری را آسان و کارایی را در آشپزخانه رستورانی بالا میبرد. همچنین کیفیت غذای سفارشی در رستوران بالا خواهد رفت واین قطعا برای مشتریان ملموس است.
نوع دوم یعنی آون با ساختار Catalytic liners ساختار کاملا متفاوتی دارد. سفارش فر پیتزای با ساختار Catalytic liners حتی از مدل قبل هم تمیزکای سادهتری دارد. در بدنه داخلی این نوع فر صنعتی با توجه به متریالهای به کار گرفته شده، آسترهای کاتالیستی درون حفره اجاق گاز وجود دارد.
این حفرههای چربی پخش شده غذا را در خودشان جذب میکنند. برای تمیز کردن این فر کافی است که آن را بازهای زمانی مشخص آن را روشن و به دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد ببرید. چربیهای جذب شده میسوزند و فقط کافی است تا یک بار دورن بدنه دستمال کشیده شود.
میتوان گریل داخلی را درون آون ساخت. این به رستوران شما ظرفیت بیشتر در عین اشغال فضای کمتر خواهد داد.
اما ترکیب کردن گریل با فر پیتزای ظرفیت را ممکن است محدود کند. زیرا همه سفارشها را به صورت هم زمان نمیتوان در این مدل ترکیبی گریل کرد.
از طرفی میتوانید درخواست فری را بدهید که گریل آن در بخش خارجی تعبیه شده باشد. در این صورت ظرفیت فر و گریل دقیقا با همدیگر هماهنگ و برابر خواهد بود.