لیست تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار ممکن است با توجه به منوی شما با دیگری کاملا فرق کند. به خصوص در انتخاب تجهیزات اصلی نو از ابزارهای فرعی که میتوان نوع استفاده شده آن را هم استفاده کنید، ممکن است دچار سردرگمی شوید. با مطالعه این بلاگ با تمام تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار آشنا شوید و با آسودگی این کسب و کار هیجان انگیز را آغاز کنید.
فست فود سیار یک کسب و کار با بازه سودهی بالا است. احتمال محبوبت این نوع رستوران سیار هم کم نیست. اگر بخواهید که به فعالان این کار بپیوندید اول از همه لازم است تا در مورد تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار اطلاعات جامعی کسب کنید.
تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار با توجه به کانسپت اصلی و نیازها با هم متفاوت خواهد بود. نوع چیدمان اولیه همه تعیین کننده ابزاهای مورد نیاز فودتراک با منو فست فود است.
در فست فودهای سیار به دلیل متراژ فضا در تمام انواع چیدمانها در دو سوی آن هر کدام از تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار جایگذاری میشود.
اما باید فضای کافی برای کارکنان در نظر گرفته شود، بنابراین باید تجیهزات هم به درستی در فضا قرار داده شوند در حالی که کارایی آنها کاملا حفظ گردد. انتخاب تجهیزات و هم سو بودن آن با منو در نظر گرفته شده و جایگذاری آن یک پازل سه وجهی است که باید هم زمان با هم در نظر گرفته شود.
هیچ فست فود سیاری بدون پلان طراحی نباید ساخته و تجهیز شود. این یکی از مهمترین و حساس ترین اصول است. برای اینکه از موفقیت فودتراک و رضایت مشتریان مطمئن شوید باید از هر سانتی متر موجود در آشپزخانه فست فود سیار هدفمند استفاده کنید.
در پلان طراحی و جایگذاری تجهیزات سه فاکتور کلی باید در نظر گرفته شود و آنها جریان آشپزخانه، سایز تجهیزات و تعادل در عین انعطاف پذیری است.
تعریف جریان در ساعات شلوغ کاری اتفاق میافتد. برای اینکه از طراحی کامل مطمئن باشید باید دقیقا پیکهای کاری را در نظر بگیرید و گرههای جریان را فضا آشپزخانه صنعتی فودتراک مشخص کنید. سپس با توجه به آن اولین الگوی اندازه و کارایی برای انتخاب تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار مشخص میگردد.
در آخر بالانس کلی فضا در نظر گرفته میشود. تجهیزات گازی باید زیر هود و در مجاورت دیوار عقبی قرار بگیرند. در این مرحله ابتدا وزن این ملزومات محاسبه میگردد تا تعادل کل ماشین حفظ شود.
یکی از اولین چیزهایی که باید در نظر بگیرید نیروی تغذیهگر در وسیله مد نظری سات که میخواهید با آن ایده راه اندازی فست فود سیار را عملی کنید. باید هم از باتری با کارایی بالا و هم گازولین برای به کار انداختن کلیه تجهیزات مثل گریلها، گاز و یخچال و فرزیر استفاده کنید.
بنابراین نیروی پیش ران مورد نیاز در فست فودهای سیار خیلی متفاوت خواهد بود. برخی از مدلها طوری طراحی میشوند که در فضای کاری و موقعیت جغرافیایی مد نظر قرار بگیرند و از نیروی فضا استفاده کنند.
اما اکثر مدلهای دیگر از جنراتور برق برای تامین انرژی استفاده میکنند. جنراتورهای قدرتمند میتوانند مصرف انرژی یک روز فودتراک را تامین کنند و آب را گرم مورد نیاز را تامین کنند. همچنین از جرانتور میتوان برای انرژی مورد نیاز تهویههای غذا و تهیوه کلی هم استفاده کرد. از این رو دما را در محیط برای فعالیت کارکنان به خوبی تنظیم کرد.
این امکان وجود دارد که تجهیزاتی که قبلا از آن استفاده شده را برای فودتراک خود در نظر بگیرید. اما برای حفظ کارایی و امنیت لازم است تا ابزاهای حیاتی حتما کاملا نو خریداری شوند. از طرفی برای حفظ بهداشت ظروف و تجهیزات پخت باید حتما نو باشند.
آسیاب قهوه اسپروسو و دستگاه اسپرسوساز یکی از پر کاربردترین ابزاها در محیط آشپزخانه فست فود سیار است. به همین دلیل باید کارایی آنها همانن ساعت باشد.
ضرروی است که سرویس نگهداری برای ابزاهایی مشابه دستگاه اسپرسوساز در بازهای زمانی مشخص به صورت مدام صورت بگیرید تا کارکرد آنها با مشکل روبرو نشود.
تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار که نو خریداری شوند حتما باید با گارانتی باشند تا شروع کار شما با هیچ پیچیدگی روبرو نشود.
به طور معمول سینکها و تانکر آب در فضای مخالف تجهیزات پخت و پز جای داده میشوند. همچنین محل جای گذاری یخچال و فریزر از چرخها باید دور باشد.
بیشتر مطالعه کنید: بررسی انواع یخچال و فریرز صنعتی
سینک و ابزارهای شست و شوی یکی از لوازم ضرروی در محیط آشپزخانه صنعتی فودتراک است. از آنجایی که بهداشت بالاترین الویت را دارد، بخشهای شست و شو و ابزارهای مورد نیاز آن باید با حساسیت بالا انتخاب گردد.
بسته به نوع غذایی که سرو میکنید ممکن است به یکی از تجهیزات سرخ کن، گریل و اجاق صنعتی نیاز داشته باشید. حتی ممکن است با توجه به کارایی هر سه اینها در لیست تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار قرار گیرد.
آون کامبینیش (ترکیبی) و ماکروفر یا نوعی ابزار برای گرم کردن و یخ ضدایی مواد غذایی جدا از پخت آنها نیاز خواهد بود.
همه اتینها میتواند گزینههای مهمی برای فست فود سیار شما باشد. اطلاع از نوع منویی که باید آن را آماده کنید میتواند همه چیز را سادهتر کند.
هیچ فست فود سیاری بدون جایگذاری مناسب سینک کارکرد مناسب خود را نخواهد داشت. برای امنیت بهداشت مواد اولیه باید چند مدل مناسب سینک را برای فودتراک انتخاب کنید. هرچه محیط کار را تمیزتر نگاه دارید همه چیز کار در آن جریان با کیفیت تری خواهد داشت.
پنجره سرویس درگاه ارتباطی شما با مشتریان است و از طریق آن سفارشها را برای مشتری سرو خواهید کرد.
پنجره سرویس درجه یک چیزی است که خیلی از کسانی که قصد این کار را دارند آن را جدی نمیگیرند.
اهمیت پنجره سرویس در تغییرات فصلها و آب و هوا خود را نشان میدهد. به همین دلیل مطمئن شوید که با کیفیت ترین مدل آن را برای لیست تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار در نظر میگیرید.
هر فودتراکی به یک پنجره بزرگ برای دریافت و تحویل سفارشها نیاز دارد. علاوه بر این باید یک کانتر در لبه بیرونی نصب گردد تا هم سفارشها و هم دستمال و ادویهها برای مصرف مشتریان بر روی آن قرار گیرد.
سایه گیر جداگانه هم در قسمت بالایی پنجرهها یکی از ابزارهای حیاتی برای راحتی مشتریان در فصول مختلف است.
دمای غذا باید همیشه در بازه مشخصی حفظ گردد. این به این معنی است که مواد غذایی در آشپزخانه فودتراک باید کاملا سرد باشد تا آنکه زما سرو آن فرا برسد. از این رو هم تکنیکهای ذخیره سازی و هم تجهیزات برودی نقش کلیدی را دارند.
باید در تمامپ شرایط مواد غذا را آماده و سفارشها را طبخ کنید. میزهای آماده سازی و در نظر گرفتن مدل چیدمان شیوههای مختلفی دارد.
ارتفاع فاکتوری است که در انتخاب میز آماده سازی حتما باید در نظر گرفته شود. زیرا ارتباط میزهای آماده سازی با تهویهها و تغیرات دمایی ( گرم و سرد) مشخص میگردد
آنچه در تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار اهمیت دارد دمای هر کدام است. با توجه به فضای محدود باید دستگاه که گرما تولید میکنند از تجهیزاتی که مولد سرما هستند دور باشند. به همین دلیل دما یکی از المانهای تعیین کننده خواهد بود زیرا علاوه بر حفظ کارایی باید راحتی کارکنان نیز فراهم شود.
کابینتها و قفسههای نگهدارنده فنجان برای ذخیره مواد خشک، و فاسد نشدنی مناسب هستند. این قسمت باید طوری طراحی گردد که ضمن رانندگی و تغییر مکان اصلا حرکت نکنند. از این رو میزهای آماده سازی سفارشی که در بدنه داخلی فودتراک جاسازی و نصب میشوند یک گزینه مناسب خواهد بود.
جنس این نوع از میزهای آماده سازی باید از استیل ضد زنگ باشد. اصلا نباید جنس دیگری مثل چوب در بدنه این فضا به هیچ عنوان به کار گرفته شود.
یکی از چالشها طراحی در لیست تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار جداسازی ناحیه ذخیره سازی لوازم شست وشو از سایر بخشها است. آنچه اهمیت دارد این است که هر نوع ماده شیمایی از قسمت مواد اولیه و تهیه آیتمهای منو دور باقی بماند.
هر نوع تجهیزات برودتی مثل فرزیر صنعتی، یخچال باید در ناحیه امن با حداقل تکان قرار داده شوند. این دسته از دستگاهها به مرور زمان با لغزش و جابجایی فرسوده میشوند، بنابراین لازم است تا مدلی را خریداری کنید که برای فست فودهای سیار طراحی شده باشد.
همین مسئله برای گریل، سرخ کنهای صنعتی و گاز هم صدق میکند. علاوه بر آن، گریل و اجاق صنعتی روگازی خود به تهویه قدرتمند نیاز دارند. تهویه به کار گرفته شده در فضای آشپزخانه فودتراک باید به بیرون به درستی هدایت گردد.
احتمالا میخواهید بدانید که تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار چیست؟ در اینجا لیستی از این لوازم که مناسب ۵ مدل منو و کانسپت است، آورده شده است.
انتخاب کانسپت مناسب برای فودتراک از اهمیت بالایی برخوردار است. در برخی شرایط کانسپتها آنقدر پیچیده میشوند که دیگر در محیط آشپزخانه فست فود سیار قابل اجرا نخواهند بود. اما در این مقاله تمام لوازم ضروری برای راه اندازی کانسپت ایدهآل فست فود سیار آورده شده است.
همان طور که گفتیم نیاز شما فاکتور تعیین کننده انتخاب تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار است. اما در هر صورت استانداردهای وجود دارد که بر اساس آن لیست ابزارهای اصلی مشخص میگردد.
بیشتر بخوانید: بررسی مدلهای دستگاه گریل
بیشتر مطالعه کنید: بررسی انواع فر پیتزای رستورانی
همان طور که در بالا توضیحات آن آورده شد تهویه، شوت سیب زمینی و سرخ کن صنعتی نیز برای فست فود سیار با کانسپت پیتزا لازم هستند. با توجه به میزان نیاز مجموعه خود باید ظرفیت مناسب را انتخاب کنید.
راه اندازی فست فود سیار شباهت زیادی با طراحی آشپزخانه صنعتی برای افتتاح رستوران دارد. شما به فضای پخت و پز اختصاصی، ذخیره و سرو کردن نیاز دارید.
به دلیل آنکه فضای فست فود سیار کوچک تر از آشپزخانههای رستورانی است، باید از تمام فضا موجد به نحو احسنت استفاده شود. طراحی و تجیهزات مورد نیاز به منو بیستگی زیادی دارد.
مثلا شاید با توجه به منو باید حجم زیادی از ساندویچ و رپهای مختلف را در ناحیه آماده سازی از قبل تهیه کنید. یا اگر در منو شما پیتزاهای مختلف یا سیب زمینی سرخ شده وجود دارد لازم است تا آن دقیقا زمان سفارش آماده کنید. به همین دلیل ناحیه طبخ و آماده سازی باید فضا کافی داشته باشد. فارغ از تصمیم سرو هر نوعی از غذا انتخاب صحیح تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار کاملا مطمئن باشید.
راه اندازی فست فود سیار میتواند یک راه عالی برای کسب درآمد و تجربه کار در موقعیتهای جغرافیای مختلف باشد. اما اگر ندانید که از کجا شروع کنید و چه چیز را در لیست تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار بگذارید، میتواند این به خودی خود میتواند مشکل زا هم شود.
خوشبختانه، نقطه شروع کار تمرکز بر روی نیاز خاص منو شما و امکانات اولیه موجود خواهد بود. در مرحله بعد بر اساس آنچه که در منو میگنجانید و بودجه باید بهترین لوازم را برای فودتراک خود انتخاب کنید.
متغیرهای زیادی در انتخاب تجهیزات مورد نیاز فست فود سیار دخیل هستند. اما بدون اینکه بیش از اندازه از بودجه در نظر گرفته شده دور شوید، میتوانید مناسب ترینها را انتخاب کنید و مشتریها را راضی نگاه دارید.