به عنوان کسی که قصد راه اندازی رستوران را دارد، شاید بخواهید در هزینههای خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی صرفه جویی کنید. اما این مدیریت هزینهها باید با پیروی از استراتژی باشد، زیرا ممکن است کیفیت را فدای قیمت کنید.
تجهیزات آشپزخانه صنعتی یکی ار بزرگترین نقشها را در کارکرد هر رستورانی دارد. این کیفیت غذا و نوع سرویس که به مشتری اراُئه میدهید، را تحت تاثیر قرار میدهد.
تجهیزات مناسب کارکنان را توامند میسازد و به روند آماده سازی غذا سرعت میبخشد که متعاقبا زمان سرویس را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
این لوازم همچنین بر روی امنیت کارکنان رستوران و مشتریان اثر میگذارد و برای بهترین کارایی باید برنامه سازمان دهی شدهای برای کنترل همه تجهیزات داشته باشید.
بگذارید تا به فاکتورها و ویژگیهایی که سرمایه گذاران، صاحبان رستوران و حتی تیم آشپزی باید قبل از هزینه کردن در مورد تجهیزات آشپزخانه صنعتی در تیر راس داشته باشند، در این بخش صحبت کنیم.
توصیه ابتدایی این است که حتما از تجهیزات آشپزخانه صنعتی مورد نظر به صورت فیزیکی دیدن کنید و شخصا حتما در پلههای نهایی در مجموعه حضور پیدا کنید و ابزارها را تست کنید تا از کارکدهای آنها مطمئن شوید. این به شما کمک میکند تا در بررسی کیفیت تجهیزات دقیق باشید.
همچنین، به عنوان کسی که قصد راه اندازی رستوران را دارد، شاید بخواهید در هزینههای صرفه جویی کنید. اما این مدیریت هزینهها باید با پیروی از استراتژی باشد، زیرا ممکن است کیفیت را فدای قیمت کنید.
پیشنهاد اصولی این است که ترکیبی از تجهیزات نو را با چند آیتم کارکرده را برای رشوع کار در نظر بگیرید. اما همه اینها به مقایس کسب و کار شما بستگی دارد. در صورت وجود بیزینس پلان رستوران شاید اندکی سرمایه گذاری بیشتر و خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی دسته اول یکی از بهترین رویکردها برای شما باشد.
زمانی که برنامه خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی برای رستوران دارید، اول از همه باید ملاحظههای لازم در مورد فضا در نظر بگیرید.
در غیر این صورت ممکن است لوازمی را انتخاب کنید که اصلا مناسب فضای موجود نباشد و به جای آنکه برای کارکنان کاربردی باشد، باعث آنها دچار مشکل ایجاد میکند. برای حداکثر کارایی باید این پیش نیاز را با حساسیت بالا رعایت کنید.
البته که قیمت یکی از مهمترین فاکتورهایی که هنگام خرید ست تجهیزات آشپزخانه صنعتی باید در نظر داشته باشید. اول از همه باید در مورد میزان استفاده هر آیتم آشپزخانه رستوران بررسی انجام دهید و لیستی با اولویت پر استفاده ترین تا کم کاربردی ترین لوازم بنویسید.
اگر از لوازمی در آشپزخانه رستورانی استفاده زیادی نمیکنید، احتمالا میتوانید به گزینههای تجهیزات استفاده شده، فکر کنید تا در بخشی از هزینه ها صرفه جویی کنید.
بنابراین برای تصمیم گیری دقیق لیستی از تجهیزات آشپزخانه صنعتی بر اساس اولویت تهیه کنید. این را در نظر بگرید که بر روی کدام یکی از ابزاها میتوانید بیشتر هزینه کنید و در خرید کدام موراد میتوانید صرف جویی کنید. این یکی از استراتژیهای هوشمندانه برای خرید این دسته از تجهیزات و شروع کار رستوران داری است.
در حالی که آخرین مدل تجهیزات آشپزخانه صنعتی ظاهر زیبا و جذابی دارد اما باید همان اندازه تمیز و سرویس کردن آن راحت باشد. این خودش یکی از چالشهای بزرگ است که باید هنگام خرید و بررسی در نظر بگیرید.
همچنین طرز کار با هرکدام از تجهیزات آشپزخانه صنعتی باید ساده باشد و در عین حال باید رویه آنها در اکثر موراد از جنس استیل ضد زنگ باشد تا هیچ گونه باکتری و مواد سمی را در خود نگه ندارد.
بهترین تامین کننده تجهیزات آشپزخانه صنعتی آنهایی هستند که روند نصب را همراه با تامین به صورت کامل برای شما در محل انجام میدهند. یکی دیگر از مساُئل مهم این است که خدمات پس از فروش و سرویس هم از سمت تامین کننده در طولانی مدت فراهم باشد. این دو فاکتور مشخص کننده تامین کننده مناسب تجهیزات آشپزخانه صنعتی است.
همکاری با توزیع کنندهای که کیفیت این چنینی را در روند کاری خود دارد، شروع به کار رستوران را سریع میکند در نتیجه راه اندازی هر نوع کانسپت رستورانی با درصد بالایی از موفقیت همراه خواهد بود.
در بازار تجهیزات آشپزخانههای صنعتی برندهای بی شماری وجود دارند و باید قبل از خرید با آنها شوید و اطلاعات جامعی در مورد هر گروه بدست آورید.
اگر این اولین باری است که تصمیم به خریداری تجیهزات آشپزخانه صنعتی دارید، توصیه اکید این است که حتما مشاوره تخصصی در این زمینه بگیرید. گروه طراحی آشپزخانه صنعتی که تامیین کننده کلیه لوازم مورد نیاز هم باشد، برآورده کننده تمام نیازهای شما خواهد بود.
به دلیل تجربه کم احتمالا تجهیزاتی را خریداری خواهید کرد که کارکرد لازم را در فضا مد نظر شما با توجه به نیازهایتان نخواهد داشت.
کلید طلایی در مدیریت هزینهها این است که برای پیدا کردن مشاو ره حرفهای طراحی و راه اندازی آشپزخانه صنعتی زمان و مقداری هزینه کنار بگذارید تا در آخر در تمام هزینههای تمام شده صرفه جویی کنید. با این راهکار از خریدتان مطمئن خواهید بود، و هیچ احتمال اشتباه کردن به صفر میرسد.
راههای مختلفی برای فراهم کردن تجیهزات آشپزخانه صنعتی وجود دارد. میتوانید همه چیز را دسته اول خریداری کنید یا به فکر آیتمهای استفاده شده باشید، و حتی برخی دستگاههای برای بازه زمانی معلوم اجاره کنید.
این بسته به بودجه اولیه شروع کار شما دارد. برای مثال دستگاه یخ ساز در عین حال که ضرروی است میتواند یک ابزار تشریفاتی هم باشد. در این صورت میتوان این گزینه را در لیست لوازمی دسته دوم یا اجارهای بگذارید.
البته که یکی از بخشهای جدا نشدنی آشپزخانه رستوران یخچال و فریزر صنعتی آن است. در صدر لیست تجیهزات آشپزخانه رستورانی یخچال و فریزر مخصوص آن قرار دارد. برای به حداکثر رساندن کارایی فضا بک رستوران لازم است تا بهترین نوع یخچال و فریزر را برای مجموعه خود تهیه کنید.
یخچال و فریزر هم باید از نظر مصرف انرژی بهیه باشد و هم از نظر کارایی و آماده سازی همه مواد اولیه کار با آن اصول بهره وری سادهای داشته باشد.
رنج یخچال و فریزر رستورانی از دستگاههای خنک کننده کوچک شروع میشود و تا یخچال و فریزرهای بزرگ راهرویی ( مدل سرد خانه) ادامه دارند.
بیشتر بخوانید: انواع مختلف یخچال و فریزر صنعتی
انتخاب مناسب سایز واحدها به ساختار و ظرفیت رستوران بستگی دارد. اگر رستورانی را راه اندازی کرده اید که در آن به مواد اولیهای نیاز دارد که باید حجم زیادی از آن فریز شود، در این صورت انتخاب مدل سردخانه ایدهآل خواهد بود.
اما اگر سیستم کارکردی در رستوران نیازی به فریز کردن حجم بالایی از مواد نداشته باشد، در این صورت مدل reach-in یکی از انتخابهای مناسب است.
با خریداری هوشمندانه یخچال فریزر رستورانی، فضایی خواهید داشت تا در آن همه مواد فاسد شدنی را با آرامش نگهداری و امنیت و کیفیت غذا را حفظ کنید.
ویژگیهایی که در زیر آماده است را قبل از نهایی کردن خرید یخچال فریزر صنعتی حتما در ذهن خود داشته باشید و در انتخاب اعمال کنید.
برای این کار بخشهای ورودی را اندازهگیری کنید. به خصوص جهت باز و بسته شدن و درها و ناحیه که اشغال میکنند را حتما در پلان طراحی آَشپزخانه از قبل موجود داشته باشید، تا هنگام نهایی کردن تجهیزات آن را با هر آیتم تطبیق دهید.
یکی از انواع یخچال فریزر صنعتی، مدلی است که به صورت سفارشی ساخته میشود. یخچال فریزر سفارشی به طور معمول فضای ذخیره سازی بیشتری دارند و اندازه آنها با توجه به هر آشپزخانهای طراحی و ساخته میشود.
با توجه به موجدیتهای کلی کسب و کارتان میشود حتی سفارش ساخت یخچال فریزری را داد که در محل آنها خارج از بخش بک رستوران باشد. هر مدلی که در لیست تجهیزات آشپزخانه صنعتی قرار میگیرد، نوعی که سایز بزرگتری دارد به سرویس نگهداری مداوم نیاز دارد.
قانون طلایی این است که یخچال فریزر صنعتی باید همیشه نو خریداری شود و با گارانتی همراه باشد. یخچال فریزر صنعتی دسته دوم هزینه نگهداری سرسام آوری دارد و هیچ اطمینانی برای خدمات پس از فروش آن وجود ندارد.
توصیه در این بخش این است که اول با برندها آشنا شوید و به تامین کننده مدنظر خود درخواست کاتالوگ دهید و آن را مطالعه کنید. بعد از کسب اطلاعات ایده خوبی در مورد یخچال فریزر خود بدست خواهید آورد. میتوانید با مشاوره از انتخاب خود مطمئن شوید.
اگر بعد از طی کردن این مراحل هنوز در انتخاب شک دارید، میتوانید گزینه یخچال فریزر سفارشی را در نظر بگیرید. الزاماتی که برای کار شما مناسب است را لیست کنید و تولید کننده مناسب مرتبط شوید.
بعد از یخچال فریزر صنعتی در لیست تجهیزات آشپزخانه صنعتی، دستگاههای خورد کن و اسلایسر وجود دارد. از این لوازم برای خرد و قطعه قطعه کردن گوشت و هر نوع مواد اولیه مورد نیاز دیگر میتوانید استفاده کنید.
یکی از فواید به کار گرفتن اسلایسر این است که در تهیه غذا همه چیز یکدست باقی خواهد ماند و هیچ چیز از سرخط دستور تهیه خارج نمیشود، در نتیجه میزان رضایت مشتریها را در سطح بالاتری خواهد و بود همانند استاندار و کلاس کاری مجموعه شما در حد قابل قبولی پیوسته میماند.
اسلایسرهای مختلفی با هدفهای کاری متنوعی در بازار وجود دارد. برای اسلایس کردن انواع مختلف گوش، سبزیجات و پنیر میتوانید از این ابزار کاربردی استفاده کنید.
یکی دیگر از کاربردهای دستگاههای اسلایسر این است که از در برش دقیق خواهید بود و در نهایت کنترل پرشن غذا را در اختیار دارید، و این با کیفیت غذا ارتباط مستقیم خواهد داشت.
تکنیک مدیرتی مهم: کنترل پرشن یکی از راهکارهای مهم در پایین نگاه داشتن هزینهها رستوران خواهد بود.
با اطلاع از این تکنیک، خریداری دستگاه اسلایسر میتواند سرمایه گذاری طولانی مدت برای مجموعه شما باشد. اما دقیقا چه مدلی دستگاه اسلایسر باید خریداری شود؟
قبل از خرید دستگاه اسلایسر تمام این فامتورهای تعیین کننده را در نظر داشته باشید:
هر رستوران نیازهای مشخصی دارد و انتخاب آون بر اساس نیاز پخت با اهمیت ترین اولویت است.این ابزار در آشپزخانه صنعتی بسیار کاربردی است. حتی میتوان از فر رستورانی برای پخت سوپ هم استفاده کنید.
در محیط رستوران همیشه کارهای مختلفی در حال انجام است. به احتمال زیاد هر کدام اینها خود به فر نیاز دارند و هم زمان شدن چند کار با یکدیگر باعث فاجعه میشود.
از این رو در جریان کار و محصول نهایی در فاز به فر نیاز خواهید داشت؟ این را با تعداد مشتری تطیبق دهید تا تعداد فرها در بخش بک رستوران مشخص گردد.
اگر رستوران کانسپت ترکیبی دارد و سرو نان و دسر در منو شما قرار دارد، باید به فکر خرید آون کانوکیشن باشید. این مدل فن دارد و جریان هوا گرم را با چرخش در محفظه تزریق میکنند. به دلیل این کارایی پخت انواع پای، شیرنی و حتی خشک کردن مواد غذایی مختلف ممکن است.
همچنین آون کانوکیشن برای رُست و تست کردن مناسب هستند، و با توجه به همین این فاکتورها این نوع فرها چند کاربردهاند.
قبل از هزینه کردن برای آون صنعتی باید این جنبهها را حتما بررسی کنید
در مقابل آن آون که با نیروی گاز کار میکند در بازار وجود دارند، این مدل در طولانی مدت انتخاب اقتصادیتری است اما قیمت آولیه آنها از مدل برقی بالا تر میباشد. برای مثال اگر هزینه تمام شده ماهانه مشکل نباشد، آونهای پیتزا برقی انتخاب مناسب تری هستند.
یکی از پر استفاده ترین تجهیزات آشپزخانههای صنعتی، اجاقها هستند. به صورت معمول اجاق صنعتی سه امکان پخت را در خود دارد. آنها پخت جداگانه با گاز، پخت با نیروی پیش راننده برق و پخت القایی است. اگر اجاق رستورانی چند متد پخت را به صورت هم زمان با هم داشته باشد در این صورت انعطاف پذیری بیشتری را در فضای بک رستوران فراهم میکنند.
قلب هر آشپزخانه رستورانی اجاق حرفهای آن است. برای خرید دقیق باید این فاکتورها را در نظر داشته باشید تا شروع خوبی در این کسب و کار داشته باشید.
در بازار اجاق صنعتی که با نیروی گاز کار میکند محبوب بیشتری دارد زیرا انتقال و توزیع انرژی گرما در آن یکدست تر است و همان طور که انتظار میرود میتوانید به صورت آنی، شعله را کم و زیاد کنید. در صورتی که فضا نیازهای خاص یا جریان کاری متفاوتی داشته باشد، از گاز صنعتی برقی استفاده میشود. قیمت اولیه اجاق برقی کم تر است اما هزینه ماهانه انرژی بالاتر خواهد بود.
با توجه به طراحی اجاقهای برقی، کار با آنها مشخص است. همچنین تجربه کاربری مطلوبتری دارند و احتمال خطا در این نوع تجهیزات کم تر است. اما باید برای استفاده از اجاقهای صنعتی برقی لازم است تا با ظروف ویژه برای پخت پز کار کنید.
میسکرها برای مخلوط کردن هر دستور غذایی الزامی هستند. اما قبل از خرید باید عوامل مهم و تاثیر گذار در انتخاب مطلوب ترین میسکر را در نظر داشته باشید.
سازمان دادن به همه چیز در فضا آشپزخانه صنعتی با قفسه بندی اصولی شکل صحیحی به خود میگیرد. جریان کار را با قفسه بندی دقیق و درست میتوانید نرم کنید و به روند کار سرعت ببخشید.
میتوان با توجه به این فاکتورها قفسههای لازم برای آشپزخانه رستوران را دسته دوم خریداری کنید. اما هنگاه خرید آن پاکیزگی و زیبایی بصری نباید حذف گردد.
به غیر از تجهیزات آشپزخانه صنعتی که به آن اشاره کردیم، رستوران به ابزارها و ظروف دیگری مثل تخته خرد کن، رنج مختلفی از چاقو، پوسکن، قابلمه و تابه، کاسه در سایز مختلف برای میکس مواد اولیه، رنده، دستگاه تیز کن چاقو، غذاساز صنعتی و ظروف پذیرایی متنوع نیاز دارد. بهتر است لیست از همه این ابزارها تهیه و آنها را به صورت عمده خریداری کنید.