شرکت حبتور

در این مقاله به معرفی انواع هودهای صنعتی آشپزخانه، نحوه نصب، متریال ساخت، تکنولوژی‌های مورد استفاده و نکات فنی مربوط به انتخاب و راه‌اندازی آن‌ها پرداخته شده است.

هود صنعتی آشپزخانه

در هر آشپزخانه صنعتی، کنترل دما، تهویه مناسب و مدیریت چربی‌ها و دود حاصل از پخت‌وپز اهمیت حیاتی دارد. یکی از مهم‌ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی برای دستیابی به این اهداف، هود صنعتی آشپزخانه است که نقش اصلی در جمع‌آوری و تخلیه آلاینده‌های ناشی از فرآیندهای پخت را ایفا می‌کند. هودهای صنعتی با طراحی‌های متنوع و استفاده از متریال‌های گوناگون تولید می‌شوند تا متناسب با شرایط مختلف محیطی و نوع تجهیزات پخت‌وپز، بهترین عملکرد را ارائه دهند.

انواع هود صنعتی آشپزخانه

در فرآیند طراحی آشپزخانه صنعتی، انتخاب نوع مناسب هود صنعتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. هودهای صنعتی آشپزخانه بر اساس محل نصب و نوع کاربرد، به مدل‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. در ادامه به معرفی اصلی‌ترین انواع هود صنعتی آشپزخانه می‌پردازیم:

۱. هود دیواری

هودهای دیواری به صورت مستقیم بر روی دیوار آشپزخانه‌های صنعتی نصب می‌شوند. این نوع هودها برای تجهیزات پخت‌وپز که در کنار دیوار قرار دارند، بسیار مناسب است و کمک می‌کند تا چربی، دود و گرما به طور مؤثر از محیط خارج شود. برای نصب این هودها معمولاً از پیچ و ساپورت‌های دیواری استفاده می‌شود. نصب صحیح و اصولی هودهای دیواری نقش مهمی در بهینه‌سازی عملکرد تهویه، افزایش ایمنی، کاهش دمای محیط آشپزخانه و جلوگیری از آسیب به دیوارها و سقف دارد. انتخاب جایگاه مناسب و محاسبه دقیق ارتفاع نصب، اهمیت زیادی در بهره‌وری این نوع هودها خواهد داشت.

۲. هود مرکزی (جزیره)     

هودهای دیواری به دیوار توسط پیچ و هودهای مرکزی به سقف و نیاز به گرفتن ساپورت و اتصالات با محاسبات مهندسی از سقف را دارد که استقرار صحیح هود در جای مناسب، موجب بالارفتن ایمنی و ذخیره انرژی و کاهش دمای آشپزخانه و همچنین مانع ورود روغن به کانالهای اگزاست و در نهایت راحتی  پرسنل در زمان کار در آشپزخانه خواهد شد.

مشاوره راه اندازی و تجهیز آشپزخانه صنعتی

شرکت حبتور در زمینه طراحی، راه اندازی و تامین تجهیزات آشپزخانه انواع فست فود، کافه، رستوران، فودکورت، هتل و… فعالیت می‌کند. برای دریافت مشاوره رایگان و محاسبه هزینه‌ها با کارشناسان ما تماس بگیرید.

انواع هود صنعتی بر اساس متریال

۱. هود صنعتی استنلس استیل    
۲. هود صنعتی آلومینیوم            
۳. هود صنعتی گالوانیزه  

جنس هودها میتواند از جنس استنلس استیل یا آلومینیوم و گالوانیزه باشد. در محیط های خشک و با رطوبت پایین از هودهای آلومینیومی استفاده میشود، ولی در محیط های مرطوب جهت افزایش ماندگاری و دوام هود دارای جنس استنلس استیل استفاده میشود در فرآیند راه اندازی آشپزخانه صنعتی، انتخاب متریال مناسب برای هود اهمیت بالایی دارد؛ چرا که می‌توان گفت استفاده از هود با جنس آلومینیوم منسوخ شده، چراکه قابلیت شستشو ندارد، هزینه بالایی دارد و مقاومت کمتری در مقابل حرارت از خود نشان می‌دهد.

برای جلو گیری از آسیب دیدن هودها از ضخامت مناسب جهت ساخت آنها استفاده می گردد. ضخامت هودهای از جنس  استنلس استیل از ۰.۶ میلیمتر تا ۱.۲ میلیمتر متغییر است. لازم به ذکر است هرچقدر ضخامت هودها بالاتر برود احتیاج به پشتیبانی محکمتر برای نگهداری آنها وجود دارد لازم به ذکر است که استفاده از این نوع هودها روی دیوارهای کاذب نیازمند اجرای ساپورت نگه دارنده از قبل طراحی شده میباشد.

انواع هود صنعتی از لحاظ تعداد جداره

۱. هودهای تک جداره          
۲. هودهای دو جداره

هودها چه از جنس استیل ضد زنگ باشد یا از جنس آلومینیوم به دو صورت تک جداره یا دو جداره ساخته می شود. در هودهای صنعتی تک جداره تنها هوای آشپزخانه از طریق کانال های متصل به هود خارج میگردد و ورودی نداریم اما در هودهای دو جداره هوای تازه بیرون با درصدی از هوای خنک در قسمت جلویی هود وارد آشپزخانه شده که هم به صورت پرده هوا عمل میکند و هم باعث سرعت عمل در تخلیه حرارت دود و چربی از طریق هود خواهد شد و همچنین از انتشار دود و حرارت در فضای آشپزخانه جلوگیری خواهد کرد که در کاهش هزینه برق جهت خنک کردن و ورود هوای تازه و خروج هوا از محیط سالن و یا آشپزخانه تاثیر چشمگیری خواهد داشت. هودهای دو جداره کمک به سزایی در بالارفتن راندمان کاری پرسنل دارد و از رفتن بوی نامطبوع و دود و چربی به خارج از آشپزخانه جلوگیری می کند.

هود آشپزخانه صنعتی

انواع هودها از نظر تکنولوژی ساخت آن

۱. هودهایی که واحدهای آنها با جوش و پرچ به هم متصل می گردد.

۲. هودهایی که قطعات آن با پیچ و مهره به هم متصل می گردد.

در حال حاضر بیشتر از تکنولوژی جوش و پرچ استفاده می گردد که شرکت حبتور به صورت اختصاصی از پیچ و مهره در اکثر قسمت ها استفاده می کند که این کار باعث جلوگیری از انباشت روغن و حذف جوش به دلیل حفظ ظاهر فابریک ورق استیل می گردد.

ارتفاع مناسب برای نصب هود صنعتی

هودهای صنعتی در ارتفاع حداقل ۱۹۰ سانتی متر از کف تمام شده نصب میگردد و ارتفاع پیشانی هود نیز به صورت استاندارد ۴۵ الی ۵۰ سانتی متر می باشد لذا حداقل ارتفاع برای یک آشپزخانه صنعتی ۳ متر از کف تمام شده می باشد لازم به ذکر است که در حالت استاندارد در قسمت بالای هودهای صنعتی حداقل ۵۰ سانتی متر باید فضا برای عبور کانالهای اگزاست و هوای تازه داده شود. (لازم به ذکر است که ارتفاع نصب هودهای صنعتی  نسبت به خود هود استاندارد. گوشوارهای و … و نسبت به نوع دستگاه که زیر هود قرار می گیرد تغییر خواهد کرد) حداقل ۱۸۵ سانتیمتر از کف و حداکثر ۲۰۵ سانتیمتر از کف می باشد 

انتخاب مقدار cfm (اگزاست مناسب) برای خروجی و ورودی هوا :یکی از مهمترین بخشها در هودهای صنعتی انتخاب مناسب مقدار cfm در قسمت اگزاست و در هودهای دو جداره در قسمت ورودی (پرده هوا) می باشد که این مورد نیازمند محاسبه دقیق مهندسی با توجه به مواردی مانند خط پخت زیر هود، فاصله از زمین، نوع فیلتر هود، نوع هود، طول کانال ها  و تعداد زانوهای کانال و پارامترهای مختلف دیگر محاسبه میگردد که مهمترین قسمت در هودهای صنعتی این قسمت می باشد.
محاسبه درست مقدار cfm باعث کاهش قابل توجه برق مصرفی می شود و همچنین مانع از بالا رفتن دمای آشپزخانه و ورود دود به محیط های دیگر (سالن و…) می شود.

هود صنعتی

ابعاد هودهای صنعتی آشپزخانه

ابعاد هودهای صنعتی با توجه به محیطی که هود قرار می گیرد و خط زیر هود متفاوت است لازم به ذکر است که نهایت طول استاندارد در هودهای استاندارد تا ۲۳۸ میباشد که به صورت یکپارچه میباشد.                      

مکان هایی که نیاز به هودهای صنعتی دارند

در بخشهای پخت و اتاق شستشو باید از هودهای صنعتی استفاده گردد در بخش پخت که تجهیزات زیر هود قرار می گیرند عبارتند از گریل ها، گازها، سرخ کن های صنعتی، کباب پزها، فرهای ریلی و صندوقی و….لازم به ذکر است که در برخی از خطوط آماده سازی که گردش هوای مناسبی ندارند و برای جلو گیری از بوی نا مطبوع می توان از هود استفاده کرد مانند خط آماده سازی ماهی. 

نکات جانبی در مورد هودهای صنعتی

۱. فیلتر متحرک هودهای صنعتی چربی های تولید شده و روغن تبخیر شده در کانال های خارج شده ازهود و درآشپزخانه صنعتی را قبل از رسیدن به دستگاه سانتریفیوژ (اگزاز فن) جدا می کند و مانع آسیب رساندن به سانتریفیوژ (اگزاست فن) می شود این فیلترها با توجه به کارکرد آشپزخانه می تواند به راحتی جدا گردد و بعد از شستشو در محل مورد نظر نصب گردد. مزیت اینگونه فیلترها نیز یکبار مصرف نبودن آنها می باشد و تا زمانی که تغییر شکل ندهد می توان از آنها استفاده کرد.

۲. تمامی هودهای صنعتی چه مرکزی چه دیواری به وسیله کانال هایی به سانتریفیوژ (اگزاست فن) متصل می گردد که برای این کار از فلنچ استفاده میگردد که هرچقدر کانالها به صورت عمودی حرکت نمایند و حرکت افقی در آنها کمتر باشد قدرت مکش سانتریفیوژ (اگزاست فن) هود صنعتی بیشتر می شود.

۳. برای روشنایی داخل هودهای صنعتی از چراغ IP48 SMD که در برابر گرما و روطوبت مقاوم هستند استفاده میشود که از جمله مزیت های استفاده از چراغ SMD ، می توان به مصرف برق پایین و تولید نکردن حرارت مضاعف اشاره کرد که معمولا این نوع چراغ ها در هودهای تک جداره در قسمت داخلی و هودهای دو جداره در قسمت داخلی و جلویی هود ( قسمت پرده هوا) قرار می گیرد.

۴. استفاده از کابل های نسوز و اتصالات نسوز (وارنیش شیرینک) جهت جلو گیری از اتصالی و خطرات احتمالی 

کلام آخر 

انتخاب و نصب صحیح هود صنعتی آشپزخانه نقش بسیار مهمی در افزایش ایمنی، بهبود تهویه و ارتقای کیفیت محیط کاری در آشپزخانه‌های صنعتی دارد. توجه به نکات فنی در طراحی، متریال ساخت و محاسبات مهندسی می‌تواند طول عمر تجهیزات را افزایش داده و بهره‌وری آشپزخانه را بهبود بخشد. استفاده از هود مناسب، گامی مؤثر در جهت سلامت پرسنل و صرفه‌جویی در انرژی خواهد بود.

نویسنده: حسام شکاری

our projects

برخی از پروژه‌های ما

Services

خدمات حبتور